Naistel kaasnevad erootiliste unenägudega orgasmid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USA Kinsey viljakusinstituudi uuring näitas, et paljud naised näevad magamise ajal erootilisi unenägusid ja saavad orgasmi.

Meeste puhul on teada, et alates teismeliseeast esineb neil niinimetatud märgi unenägusid, kuid sama kehtib ka naiste puhul, edastab Daily Mail.

USA seksuoloogide uuringu kohaselt on saanud 37 protsenti kuni 45-aastastest naistest magamise ajal orgasmi.

Naistel on erootilised unenäod umbes sama sagedased kui meestel ning seega öise orgasmi saamise võimalus suur.

Meeste puhul oli öise orgasmi saamise protsent 83, sinna alla kuuluvad nii erootilistest unenägudest kui ilma erootiliste unenägudeta orgasm.

Meestel esineb erootilistest unenägudest tingitud orgasmi enim 20. eluaastate alguses ning see hakkab kahanema 30. eluaastatel.

Teadlased küsitlesid uuringu tarbeks 11 000 meest ja naist nende seksielu, seksi sageduse ja orgasmide kohta.

Ilmnes, et 70 protsenti naistest nägi erootilisi ja seksuaalse sisuga unenägusid, samas kui meeste puhul oli see 100 protsenti.

Seksuaalteadlase Debby Herbenicki sõnul on naiste öised, magamisaegsed orgasmid psühholoogilised lõõgastumised. Samas aga ei saa suur osa naistest partneriga seksides orgsami.

Herbenick lisas, et miks naised tavaseksis orgsami ei saa, sõltub mitmest aspektist. Näiteks partneri isekus, keha häbenemine ja oma seksuaalsuse vähene tunnetamine.

Ta lisas, et magamisaegsed orgasmid on aju tekitatud ning psühholoogilise taustaga. Selliseid orgasme esineb enim siis, kui magatakse kõhuli ning ollakse väga väsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles