«Eesti Tippmodell» uus hooaeg algab: kontimurdvad ülesanded, tervisepaanika ja karistused nõrkadele!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti Tippmodell» uus hooaeg
«Eesti Tippmodell» uus hooaeg Foto: Kanal 2

Modellisaate varasematel hooaegadel on esimene episood olnud pühendatud casting`ule: tutvustasime osalejaid ning saate lõpus näitasime, kes pääsevad tippmodellitiitli nimel võistlema.

Sel sügisel aga on ka see teistmoodi ning saate fännidel ei tasu enam sellele panustada, et tõeline võistlus algab alles teisest osast. Võistlus algab seekord kohe!

Juba avasaates paneb põlved värisema Instrumentariumi reklaampildistamine üleval Laulukaarel. Lisaks üllatame modelle seninägematu catwalk`iga. Oleme tunnistajateks ka hooaja esimesele väljahääletusele.

Foto: Kanal 2

Osalejate valimise ülevaatest ei jää televaatajad siiski päris ilma – esimese episoodi avaminutitel näitame ka casting`u teist vooru, kuhu pääsesid ankeetide ja vestluste põhjal lootustandva mulje jätnud kandidaadid. Pilt oli üpris kirju!

Allpool pikemalt sellest, kuidas me osalejaid otsisime, seejärel aga ülevaade, mida tasub oodata esimestest episoodidest.

Kuidas leidsime sobivad osalejad?

Ekraanile mahub pikast valikuprotsessist vaid lühike osa. Töö kõige paremate väljaselgitamisel kestis tegelikult mitu kuud. Kõigepealt kuulutasime välja avaliku casting`u: nagu igal aastal, said saatesse soovijad meile Kanal 2 kodulehe kaudu ankeedi saata, meie tiim luges need läbi ja valis huvitavamad välja.

Foto: Kanal 2

Täpselt nagu Ameerika originaalsaateski, tegeleme lisaks avalikule ka otse-casting`uga, sest nagu elus ikka – see, kes on kõige julgem, ei pruugi olla kõige sobivam.

Saatetiim hoidis nii linnatänaval kui ka Facebookis pidevalt silmad lahti ning nii mõnigi lõppvalikusse jõudnud osaleja jõudis meieni just niiviisi. Selles töös aitasid meid eelmise hooaja finalist Jekaterina Bulgarina (Katja), kel tänaseks ette näidata juba suur modellikogemus, ning ainuke superfinaali jõudnud meesmodell Hendrik Adler. Hendrikus tärkas saate võtete ajal nii suur huvi ka järgmise hooaja juures kaasa lüüa, et täna on ta meie tiimi täieõiguslik liige.

Kelles rohkem potentsiaali nägime, said kutse neljasilmavestlustele, et saaksime aimu, kas ilusa näolapi taga ka sisu on. Modellisaade ei ole klantsajakiri, kus piisab ainult ilusolemisest. Saates tuleb palju rääkida ning saatetiim pidi veenduma, et väljavalitud pole suu peale kukkunud.

Kes sellest kadalipust läbi teise vooru said, on juba võitjad. Neid meie avaosas näetegi. Vihje: lõppvaliku tegemine osutub oodatust tulisemaks, kohtunikud ei jõua üksmeelele.

Kontimurdvad ülesanded, tervisepaanika ja karistused nõrkadele

Neljas hooaeg on eriline ka selle poolest, et ülesanded ei muutu raskemaks mitte järk-järgult, vaid viskame modellid kohe vette. Kes hakkab ujuma, on võitja. Kes alla annab, see enam uut võimalust ei saa. 

Esimeses osas selguvad kõigepealt need, kes saates võistlema hakkavad. Saame ülevaate modellimajast – ja kohe asuvad modellid paika panema omavahelisi jõujooni, sest juba alguses ootamatult karmiks muutunud võistlus ei anna teist võimalust. Kes ootab rahulikku hooaega, peab pettuma, sest täiskasvanud võistlejad on palju motiveeritumad kui eelmistel hooaegadel osalenud teismelised.

«Ma ei tulnud siia sõpru otsima, vaid võitma,» oli moto, mida meie toimetus suvisel võtteperioodil sageli kuulma pidi.

Esimesse episoodi mahub esimene fotosessioon, millist modellid hooaja alguses oodatagi ei osanud – pildistama tuleb ronida kõrgele laulukaarele ning poseerida vihiseva tuule ja peadpööritavate vaadete taustal.

Ning juba pärast esimest tuleproovi annavadki kohtunik Mari-Liis ja fotograaf nõrgematele karistuse, mis toob kogu seltskonnale külmajudinad seljale. Siin saamegi esmakordselt tõeliselt aimu, mis puust on tehtud meie selle hooaja osalejad. Lahvatab intriig, mis lööb modellide seltskonda parandamatu mõra.

Avasaate teine ülesanne on moeetendus eriskummalisel poodiumil, mida on moemaailmas küll juba palju nähtud, aga meie modellidele tuli see suure jahmatusena. Juba fakt, et kõndida tuleb kaetud söögilaual, on võistlejatele arusaamatu ja tekitab neis psühholoogilisi tõrkeid, aga lisaks olime nuputanud veel krutskeid, mis teevad ülesande veel eriti raskeks.

Ning vaevu on võistlejad eelmisest hoobist toibunud, kui sellegi ülesande halvimatel taas karistus vastu võtta tuleb.

Ja kõige krooniks ei pääse modellid hooaja esimesest väljahääletusest.

Pärast esimesi võttepäevi kuulis meie meeskond pidevalt nii vaimustunud kui ka ehmunud ohkeid, kuivõrd teistmoodi ja kui palju karmim sel hooajal kõik ikkagi on.

Teises episoodis rasked ülesanded jätkuvad, hingetõmbepause sel hooajal ei tule. Pildistamine on väga keeruline just emotsionaalselt, iseendas tuleb ületada mõnigi moraalne tõekspidamine. Vihjeks nii palju, et fotosessiooni viib läbi Eesti hinnatuim aktifotograaf Viktor Koškin ning pildistamise inspiratsiooniks on menuk «Viiskümmend halli varjundit».

Foto: Erlend Štaub

Maiuspala kõigile eelmise hooaja bravuurikaima diiva Gerili fännidele – Gerili naaseb selles episoodis saatesse ning asub üllatavasse rolli.

Lisaks pildistamisele tuleb toime tulla videoreklaamiga, mille teema on pildistamisele lähedane ja nõuab samamoodi eneseületust ning kiiret kohanemist valdkonnas, mis paneb mõnegi osaleja punastama.

Tiimitöö, mida on tänavu erakordselt palju, toob eredalt esile, kes on valmis hea tulemuse nimel ise tagaplaanile jääma, kes aga sõidab konkurentidest üle.

Kolmandas episoodis jätkub eelmises osas alguse saanud tervisepaanika. Seekordne pildistamine on ülinõudlik just füüsiliselt ning valupisaraid näeme mõnegi võistleja silmis. Ning selle saate lõpus lubame me tõeliselt suurt üllatust, mis lööb modellimajas kõik kaardid sassi.

Järgmine blogipostitus aga juba «Eesti tippmodelli» avaosa eetripäeval 14. detsembril. Siis räägime pikemalt sellest, mis on modellisaate võtete juures nii rasket, et Merivälja villasse keset ööd suisa kiirabi tuli kutsuda.

Vaata lisaks SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles