Juss Haasma toetab näosaate võidusummaga katkiste hingede parandamist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su nägu kõlab tuttavalt. Juss Haasma
Su nägu kõlab tuttavalt. Juss Haasma Foto: Erlend Štaub

Näitleja Juss Haasma toetab meelelahutusaate “Su nägu kõlab tuttavalt” võidusumma, 10 000 euroga SA TÜ Kliinikumi Lastefondi kampaaniat “Katkised hinged”, mis keskendub asenduskodus kasvavatele lastele vajalike teraapiate võimaldamisele.

“Leian, et Lastefond teeb imetlusväärset tööd toetades lapsi, kes muidu jääksid ilma abita; lapsi, kes on siia ilma sündinud mõne raske haigusega või sattunud muul viisil olukorda, kus vajavad oma tervisliku heaolu tagamiseks tuge, mida haigekassa neile ei saa võimaldada,” selgitas Juss Haasma otsust toetada just Lastefondi. “Lapsepõlv peaks olema muretu ja õnnelik aeg, mistõttu ei tohiks need lapsed tähelepanuta jääda, vaid peaksid saama vajalikku abi. Mul on hea meel, et sain Lastefondi selle missiooni täitmisel omapoolse panusega aidata.”

Foto: Erlend Štaub

Annetuse abil rahastatakse terapeutide, psühholoogide, eripedagoogide ja teiste erialaspetsialistide sihipärast ja järjepidevat nõustamistööd asenduskodudes, kus kasvavad lapsed ei saa hetkel suure vahemaa, transpordi puudumise ja kulukuse, liiga pikkade ootejärjekordade või teiste tegurite tõttu kas üldse mitte või õigeaegselt nende läbielamisi silmas pidades äärmiselt vajalikku psühholoogilist ja terapeutilist tuge.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv on ääretult rõõmus, et Juss Haasma otsustas toetada just asenduskodus kasvavatele lastele teraapiate võimaldamist. “Kuigi turvaline kasvukeskkond ning soe kodu on loomulikult olulised, ei kaota neli seina ja katus pea kohal ära paljude asenduskodus elavate laste traumaatilist minevikku. Pakkudes neile vajalikku terapeutilist abi, saame kaasa aidata asenduskodulaste sisemiselt tugevaks kasvamisele ning toetada neid just siis, kui nad seda kõige rohkem vajavad. Jussi annetus aitab meid taas sellele eesmärgile sammukese lähemale,” räägib ta.

Lastefondi tänavuaastase põhikampaania „Katkised hinged“ eesmärk on võimaldada asenduskodudes kasvavatele lastele järjepidevat, personaalset ja kiiret terapeutilist tuge. Kampaaniast saab lähemalt lugeda fondi kodulehelt.

Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse asenduskodu lastele terapeutilise toe võimaldamisse, on sul võimalik teha annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele lisades selgitusse “Katkised hinged”:

Swedbank IBAN EE682200221015828742

SEB IBAN EE261010220014910011

Danske IBAN EE403300334408530000

Nordea IBAN EE791700017000285384

LHV IBAN EE527700771000610813.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles