Tantsukingad jalga! Pärnus ja Viljandis kõlab nädalavahetuse pidudel kodumaist trummi ja bassi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti elektroonilise muusika kogumiku „Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2“ esitluspidu
Eesti elektroonilise muusika kogumiku „Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2“ esitluspidu Foto: Kelder

Kohalik plaadimärk Kelder läheb tuurile! 14. novembril üllitatud Eesti elektroonilise muusika kogumiku „Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2“ esitluspeod toimuvad sel nädalavahetusel Pärnus ning Viljandis. Tuuril teevad kaasa kogumikul esindatud produtsentid HeadRead, Thing, Insect ning Audioholic. 

HeadRead on uus dnb projekt, mida veavad Planeet ning Slammin. Poiste näol on tegemist oma ala tuntud tegijatega. Planeet nimetati eelmisel aastal R2DNB auhinna galal Eesit parimaks produtsendiks ning DJks ning Slammin pani 2008. aasta galal „Aasta uustulnuk Eestis“ auhinna taskusse. 

Thing on Tartust pärit DJ ning produtsent. Tema muusikat on väljastanud Inglismaa plaadifirmad 31 Records ning Blu Mar Ten Music. Mehel on ka endal kaks plaadifirmat (Dubthing Records and Depthwise music), mille kaudu annab ta välja nii enda kui teiste produtsentide muusikat.

INSECT on oma noore vanuse kohta muusika produtseerimisega tegelenud 8 aastat ning tema muusikat on välja antud nii Belgia, Londoni kui ka Eesti plaadifirmad. Uue põlvkonna andekamaid produtsente siinmail.

Audioholic on plaadifirma Kelder üks liikmetest ning peoseeria Bassiõhtu resident DJ. Audioholic on helidega eksperimenteerinud üle 10 aasta ning tema muusikat on väljastatud nii Eesti kui Londoni plaadirmad. 

Kogumiku „Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2“ näol on tegemist suurepärase ülevaatega Eesti trummi ja bassi maastikul toimuvast. Kolmekümnest loost koosnev album seob endas nii uusi kui vanu tegijaid ning mahukalt plaadilt leiab enda jaoks midagi iga trummi ja bassi austaja! Kõlama saab nii mõnusaid vanakooli saunde, atmosfäärilisi helisid kui ka rajusid tantsuplatsi rollereid!

Plaati on võimalik kuulata ning alla laadida BandCampi veebilehelt SIIN.

Kelder on kohalikust sõpruskonnast koosnev label, mis on tänaseks tegutsenud 8 aastat. Selle aja jooksul on Kelder korraldanud ohtralt pidusid ning välja andnud 6 reliisi. Nendest kaks on kogumikud, mis keskendunud Eesti bassimuusikale.

Pärnu esitluspidu toimub reedel, 11. detsembril ööklubi-baaris 3Kings (Hommiku tn. 10, Pärnu). 

Plaadiestluspidu on tasuta! Üritus Facebookis.

Viljandi esitluspidu toimub laupäeval, 12. detsembril raamatubaaris Romaan (Hommiku tn. 10, Pärnu). 

Pilet on 3 eurot, millest kogu tulu läheb esimese vinüülplaadi pressimiseks! Üritus Facebookis.

Eelkuulamiseks snippet Youtube'is ja sammud peo poole!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles