Üle poole miljoni inglase soovib Donald Trumpile kehtestada riiki sisenemise keelu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Suurbritannias on üle 500 000 inimese andnud oma allkirja USA presidendikandidaadile Donald Trumpile sissesõidukeelu kehtestamiseks seoses vabariiklase üleskutsetega keelata moslemitel USAsse sisenemine.

Eelmine allkirjade kogumise rekord Briti valitsuse veebilehel oli 446 482, kuid nüüd on see purustatud. Kuna kogutud on üle 100 000 allkirja, peab Briti valitsus pöördumist arutama hakkama.

Palvekirja postitas Briti valitsuse veebileheküljele Šotimaa elanik Suzanne Kelly. Suurbritannia on keelanud sissesõidu vihakõne eest mitmetele inimestele. Samad printsiibid peaksid kehtima kõigile, sõnas ta üleskutses.

Trump kutsus esmaspäeval kehtestama täielikku ja totaalset keeldu moslemite saabumisele Ühendriikidesse.

Ärimagnaadi üleskutse on osa seninägematust moslemitevastasest tunnetepuhangust USAs pärast Pariisi terrorirünnakuid ja usutavasti radikaliseerunud abielupaari veretööd San Bernardinos California osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles