X-Gamesi kullamees Eero Ettala: lumelauatamine on mässumeelne spordiala

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lumelauapioneeri ja X-Gamesi kullamehe Eero Ettala lumelauafilm «Ender»
Soome lumelauapioneeri ja X-Gamesi kullamehe Eero Ettala lumelauafilm «Ender» Foto: promo

Homme linastub Solarise kinos Soome lumelauapioneeri ja X-Gamesi kullamehe Eero Ettala lumelauafilm «Ender». Filmi juhatab sisse härra Ettala isiklikult. Pärast linastust minnakse edasi Erinevate Tubade Klubisse, kus toimub Lumelauahooaja avapidu. Peol hakkavad lendama sädemed, sest just relakas on see, millega lumelaud traditsiooniliselt läbi lõigatakse!

Suusa- ja lumelauakooli eestvedaja Eero Järviste vestles Ettalaga lumelauaspordist, vanusest ja dopingust. Täispikkuses intervjuud saab lugeda siit.

Mitmed Eesti noored unistavad lumelauduri karjäärist. Kuidas Sinu oma algas ja mis tunne on olla Soome lumelauaspordi pioneer?

Alustasin lumelauatamist 10-aastaselt ning paar aastat hiljem osalesin juba Soome rahvuslikul halfpipe võistlusel. Pärast paari võitu sain ka oma esimesed sponsorid. Kui olin Nitroga liitunud, siis alustasin ka videote filmimist. Ma arvan, et asjaga on kaasas käinud ka veidike õnne – olin õigel ajal õiges kohas ning käitusin õigesti. Pioneeri staatus on suurepärane. See tähendab, et inimesed hoolivad ning austavad mu tööd. Vinge!

Foto: promo

Kas soovitad sellist karjääri noortele ning millised omadused peaksid sõitjal olema?

Ma arvan, et lumelauduri amet on parim. Saad väga palju reisida ja kohtud tee peal väga paljude imeliste inimestega. Lumelauasport võib kehale aeg-ajalt päris raske olla, aga ma ei muudaks oma elus ühtegi päeva. Noored peaksid olema kirglikud, sotsiaalsed, motiveeritud, natukene segased, alandlikud, targad, kalkuleerivad ja toredad. Kasuks tuleb ka see, kui oled veidi akrobaatiline.

Vanusega hakkavad inimesed valu rohkem kartma. Kuidas sina valuga toime tuled?

Söön valuvaigisteid.

Mida lumelauatamine tavalisele inimesele annab? Kuidas alustada?

See annab talle vabaduse ja koos sõpradega mõnusa ajaveetmise võimaluse. Parim asi lumelauatamise juures on see, et keegi ei saa sulle öelda kus ja kuidas sõita. Igaüks saab seda enda moodi teha!

Lumelauatamine erineb kindlasti teistest spordialadest (näiteks dopingus marineeritud suusatamisest), aga kuidas täpsemalt?

Lihtsalt sellega, et see on mässumeelne spordiala. Sellel ei ole treenereid ega reegleid. Igaüks on isiksus. Ma ei usu, et doping aitaks kellelgi paremini lumelauaga sõita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles