The North Face brändi asutaja suri hüpotermia tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Douglas Tompkins
Douglas Tompkins Foto: SCANPIX

Matka- ja spordirõivaste brändi The North Face asutaja Douglas Tompkins sattus Tšiilis kajakiõnnetusse ja suri hüpotermia tagajärjel.

72-aastane ameeriklane Tompkins kaotas elu eile Patagoonias asuval General Carrera järvel, edastab Huffington Post.

Looduskaitsjana tuntud rõivaärimees ja miljardär Tompkins oli veematkal koos viie kaaslasega ning nende kõikide kajakid läksid ümber. Õnnetuses oli Tompkins ainus, kes sai vigastada ja kellel hüpotermia kõige kiiremini tekkis. Veetemperatuur oli vaid neli kraadi ning sellises vees tekib alajahtumine kiiresti.

Matakgrupi liikmed päästeti paatide ja helikopteriga ning viidi Coyhaique haiglasse. Kui ülejäänud jäid alajahtumisest hoolimata ellu, siis Tompkins mitte.

Ta kehatemperatuur oli langenud vaid 19 kraadini, kui arstid ta surnuks tunnistasid.

Tompkins jäi pensionile 1989. aastal ning hakkas siis aktiivselt tegelema loodus- ja keskkonnakaitsega ning seda just Lõuna-Ameerikas, kus talle kuulusid Tšiilis ja Argentinas suured maa-alad.

Tompkins asutas Tšiilis Andide mäestiku ja Vaikse ookeani vahel asuvas Patagoonias Pumali Park nime kandva eralooduskaitseala, mille suurus on 300 000 hektarit ning kus on suurepärasid metsi ning selge veega järvi ja jõgesid.

Douglas Tompkins ja ta äripartner Kenneth Klopp asutasid The North Face´i 1964. aastal San Franciscos ning hakkasid esmalt tootma mäesuusarõivaid.

VF Corp ostis The North Face`i 2000. aastal.

Tompkins asutas 1968. aastal koos abikaasa Susie Tompkins Buelliga ka Esprit rõivabrändi, mis on samuti seni edukas.

Pärast pensionile jäämist asutas Tompkins koos teise naise Kristine Tompkinsiga looduskaitseorganisatsiooni Conservation, mille eesmärgiks on kaitsta rohkem kui 800 000 hektari suurust maa-ala Tšiilis ja Argentinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles