Kuala Lumpuri lennujaam otsib kolme «kaotatud» Boeing 747 omanikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 747-200F
Boeing 747-200F Foto: wikimedia.org

Malaisia Kuala Lumpuri lennujaamas kaotatud objektide seas on ka kolm suurt Boeing 747 lennukit, mille omanikke otsitakse.

Malaisia lennundusametnikud panid ajalehte sel esmaspäeval kuulutuse, et isikul või isikutel, kellel kuuluvad kolm Boeing 747-200F lennukit palutakse kiiremas korras kontakteeruda Kuala Lumpuri rahvusvahelise lennujaama kaotatud ja leitud asjade osakonnaga, edastab foxnews.com.

«Kui omanik lennukeid järgneva 14 päeva jooksul alates kuulutuse avaldamisest ära ei viis, siis need lennukid kas müüakse maha või lähevad vanarauaks,» edastati kuulutuses.

Malaisia lennujaamu haldava firma Malaysia Airports juhi Zainol Mohd Isa teatel otsivad lennundusametnikud lennukite omanikke, kes nende andmetel on välismaalased, mitte malaislased.

«Ma ei tea, miks nad ei võta kontakti, kuid selleks võib olla mitu põhjust. Mõnikord jätavad lennufirmad lennukid maha põhjusel, et firma on läinud pankrotti,» selgitas lennundusametnik.

Kuala Lumpuri lennujaama andmetel on kolm Boeingut olnud seal kauem kui üks aasta ning olemas on dokumendid lennukite maandumise, kuid mitte äralennu kohta.

Lennujaam tahab saada lennukite maandumise ja pikaajalise parkimise eest tasu ning kui 21. detsembriks ei ole omanikke välja ilmunud ja tasu makstud, siis pannakse Boeingud kas oksjonile või saab neist vanaraud.

Lehes toodud kuulutuses seisab, et lennukitel on registreerimistähised TF-ARM,TF-ARN ja TF-ARH.

Lennundusentusiastide arvates kuuluvad need kolm lennukit Malaysia Airlinesi sõsarettevõttele MasKargo, mis tegeleb kaubavedudega ning lennukid on liisitud firmalt Air Atlanta Icelandic. MasKargo pressiesindaja kinnitas, et tegemist ei ole nende lennukitega.

Kuala Lumpuri rahvusvaheline lennujaam sai kogu maailmas tuntuks Malaysia Airlinesi lennu MH370 tõttu. Lennuk startis Kuala Lumpurist ja pidi lendama Hiinasse Pekingisse, kuid kadus Lõuna-Hiina mere kohal 8. märtsil 2014. Pardal oli 239 reisijat ja meeskonnaliiget, kelle saatus on teadmata.

Malaisia ja Austraalia otsimismeeskond leidis selle aasta alguses India ookeanist La Réunioni saare juurest Malaysia Airlinesile kuulunud lennuki tiivaosa, mis lubab arvata, et lend MH370 kukkus seal merre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles