Hard Rock Laager avalikustas esimesed bändid ja festivali kuupäevad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blaze Bayley
Blaze Bayley Foto: SCANPIX

Eesti raskeimalt rokkiv festival Hard Rock Laager tegi teatavaks järgmise aasta festivali toimumiskuupäevad ja kuulutas välja esimesed bändid, milleks on Iron Maideni ridadest tuntud Blaze Bayley oma bändiga ja folk metali üks teerajajaid Cruachan Iirimaalt.

Hard Rock Laager 2016 toimub 1.-2. juulil Vana-Vigalas. Et festival leiab aset 15. aastat järjest, on tegemist omamoodi juubeliüritusega. Kokku esineb Vana-Vigalas kahe päeva jooksul kahel laval üles 22 bändi meilt ja mujalt. Festivalipasside müük algab 19. detsembril kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades. Piiratud arv fännipasse, millega kaasneb ka tasuta festivalisärk, müüvad Tallinnas klubi Tapper ja Tartus ning Pärnus kauplus Muusik.

Hard Rock Laager on hetkel Eesti ainus järjepidevalt tegutsev raskemale rokile ja metalile pühendatud suvefestival. Möödunud aastad on rõõmustanud karmima muusika fänne selliste suurnimedega, nagu Behemoth, Phil Anselmo, Candlemass, Caliban, Testament, Samael, My Dying Bride, Napalm Death, Amorphis, Katatonia, Satyricon ja paljud teised. Üritus on kõrgelt hinnas ka kodumaiste bändide seas, kelle jaoks on Vana-Vigalas esinemine suurim tunnustus, mida siinsetel lavalaudadel saavutada. Lisaks heale muusikavalikule hindab publik ka festivaliplatsi maalähedast ürgoru loodust ning erakordselt sõbalikku atmosfääri, mis muudab festivali aasta oodatuimaks sündmuseks ja parimaks kohtumispaigaks sarnase mõttelaadiga sõprade jaoks.

BLAZE BAYLEY (uk) alustas oma professionaalset muusikukarjääri aastal 1984, olles vokalist ansamblis Wolfsbane. Kui Bruce Dickinson Iron Maidenist 1993. aastal lahkus, valiti Blaze Bayley üle tuhande kandidaadi seast tema asendajaks ja kui Bruce Dickinson otsustas 1999. aasta veebruaris Iron Maidenisse naasta, alustas Blaze Bayley oma soolokarjääri, mille jooksul on ta välja andnud kuus stuudioplaati.

CRUACHAN (ire) on tegutsenud juba 1990. aastate algusest ja seetõttu peetakse teda žanri "folk metal" üheks rajajaks. Tänaseks on nad välja andnud seitse albumit. Cruachan ühendab oma muusikas black metalit ja keltide rahvamuusikat, vürtsitades karme kitarrikäike iiri rahvuspillidel mängitud meloodiatega. Eestisse jõuavad nad esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles