Pime pühadeaeg ees: millised on mõnusad kaminaga talverstoranid, kus šampanjat limpsida?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanäoline kamin: tulekummardajast perenaise kätetöö.
Omanäoline kamin: tulekummardajast perenaise kätetöö. Foto: Toomas Tuul

Blogija ja kirjanik Triin Katariina Tammert alustas oma blogis mõnusate kaminaga restoranide kaardistamist ning avastas, et neid on Eestis siinset kliimat arvestades uskumatult vähe.

«Hoolimata Eesti kliimast, kus elava tulega kamin on äärmiselt südantsoojendav nähtus vähemalt üheksal kuul aastast (ja rõskematel suveõhtutel ka), suutsin ma Tallinna ja lähiümbruse söögikohtadele mõtlema hakates esimese hooga kaardistada umbes neli kaminaga kohta. NELI!?!?! Palun öelge, et neid on veel ja rohkem!» kirjutab Triin Katariina Tammert.

Foto: Verni Leivak

Sõprade abiga õnnestus blogijal elava tulega söögikohtade nimekiri siiski pikemaks saada. 

«Need neli, mis mulle meelde tulid (kus on kõik hästi söögi, teeninduse ja interjööriga, pluss siis see elav tuli) on Kohalik Uues Maailmas, Kalevi Jahtklubi restoran Pirital, Noa Meriväljal ja Jussi Õlletuba Viimsis,» kirjutab Triin, et viimane on tegelikult lati alt läbijooksmine, kamina ees teed juua võib seal küll, aga muus ta pole väga kindel.

Enne jõule on kohe eriti mõnus kamina ees õhtust süüa, kallima kaisus olla ja hõõgveini või šampanjat limpsida.

Hea lugeja, jaga oma muljeid headest kaminaga söögikohtadest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles