Pildid: Venemaa kinkis Prantsusmaale sümboolse terrorismivastase võitluse kutsika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa kinkis eile Prantsusmaale sümboolselt kutsika, kuna Prantsuse politseikoer Diesel hukkus Pariisi veresauna järgses reidis.

Saksa lambakoera kutsika andis üle Venemaa asesiseminister Igor Zubov ning uus koer sai nimeks Dobrõnja, edastab The Local.

Moskvas resideeruv Prantsuse suursaadik Jean-Maurice Ripert ja ta abikaasa Yael Ripert võtsid koera vastu tseremoonial, milles osalesid nii Venemaa kui Prantsusmaa esindajad, politseinikud ja sõjaväelased.

Loom peab olema kolm kuud karantiinis, enne kui saab Prantsusmaale siseneda.

Zubovi sõnul sai kingitud koer nime keskaegse sõdalase järgi, kes kehastas jõudu, ustavust ja õiglust.

«Me kõik leiname Pariisi rünnakus hukkunuid,» sõnas Venemaa asesiseminister viidates nii 130 elu kaotanud inimesele kui Prantsuse politseikoer Dieselile, kes oli Belgia lambakoer.

Diesel kaotas elu viis päeva pärast Pariisi rünnakuid Saint-Denis linnaosas toimunud haarangus, kus tagaotsitavad ta maha lasid.

«Venemaal ei armasta politseikoeri ainult politseinikud, vaid ka tavakodanikud. Meie kingitud koer ühendab venelasi ja prantslasi ühises terrorismivastases võitluses,» lisas Venemaa aseiseminister.

Prantsuse suursaadik Venemaal Ripert tänas koera eest lausudes, et tegemist on erakordse kingitusega.

Prantsuse politseikoer Diesel kaotas elu 18. novembril, vaid viis päeva pärast 13. novembri Pariisi rünnakuid. Prantsuse politsei kasutas koera Pariisi põhjaosas Saint-Denis kortermaja ründamisel, kus loom hukkus. Samas aga kaotas elu ka Pariisi veretöö ajuks peetav Abdelhamid Abaaoud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles