Kesk-Inglismaal vehiti kunstisaalist sisse haruldane Potteri-raamat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil raamatu "Harry Potter ja Tarkade Kivi" eksemplar esimesest trükipartiist. Pildil kujutatud noormees pole vargusega seotud
Pildil raamatu "Harry Potter ja Tarkade Kivi" eksemplar esimesest trükipartiist. Pildil kujutatud noormees pole vargusega seotud Foto: SCANPIX

Kõige esimesest limiteeritud hulgaga trükipartiist pärinev «Harry Potter ja Tarkade Kivi» oli esitletud spetsiaalses klaasboksis Woodstocki linnas. Raamatu väärtuseks hinnatakse ligi 110 000 krooni.

Galerii töötaja sõnul oli tal parajasti tegemist suurema külastajate grupiga, nii nägigi ta vaid silmanurgast, kuidas üks mees ja naine klaasboksi juures asjatasid.

Praeguse info kohaselt võttis mees raamatu, kui tema kaaslanna tõmbas tähelepanu innuka ringivahtimisega, kirjutab BBC.

Politsei tegi kunstisaali turvakaamera salvestistest pildid, kus on kujutatud mainitud paar ja saatis need laiali, teatades, et soovib vestelda piltidel kujutatud inimestega.

Thamesi Oru politsejaoskonna esindaja Geoffrey Allen ütles: «Arvame, et kuritegu pandi toime kasusaamise eesmärgil. Seaduserikkujad kasutasid ära galerii töötaja hõivatust grupi inimeste teenindamisel.»

Politseiniku sõnul on kõnealusest trükipartiist olemas vaid 300 kuni 500 koopiat ehk eraldi raamatut, seetõttu on varastatud raamat väga haruldane.

«Raamatu omanik tahab väga raamatut tagasi saada ja palub kõikide abi, kes tunnevad turvakaamera piltidel kujutatud inimesi,» lisas politseinik.

Nimetatud raamatu ametlik ilmumisaasta on 1997. Uudisest ei selgu, millal täpselt ilmus kõnealune limiteeritud partii. Pildil on kujutatud samast partiist pärit raamatut, mis müüdi tänavu mais Bloomsbury oksjonimajas Londonis 220 000 krooni eest.

Potteri-teema taustast veel niipalju, et eelmisel nädalal oli Potteri raamatu põhjal tehtud uue filmi esilinastus, kus säras filmi naispeategelane Emma Watson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles