Erki Pärnoja andis välja sooloalbumi ning esitleb seda uue aasta alguses kolme kontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Erki Pärnoja
Muusik Erki Pärnoja Foto: Riina Varol

Täna ilmus Erki Pärnoja esimene sooloalbum «Himmelbjerget», mis on nüüd saadaval nii digikanalites kui ka hästivarustatud kauplustes. Plaadiesitlused toimuvad jaanuari alguses Tallinnas, Pärnus ja Tartus, piletid kontsertidele on nüüd müügil Piletilevis.

Kitarrist Erki Pärnoja on saanud valmis sooloalbumi «Himmelbjerget». Novembris ilmus plaadilt samanimeline esiksingel, mis pälvis palju positiivset tagasisidet. Lühialbum sai oma nime Taani ühe kõrgeima loodusliku punkti Himmelbjergeti ehk Taevamäe järgi.

Foto: promo

«Unistus päris oma plaadist on mul olnud juba aastakümneid. Augusti keskel kutsusin hea sõbra ja koolikaaslase, trummar Ulrik Ordingu appi ning umbes kahe ja poole kuuga saimegi plaadi salvestatud - mina siin, Ulrik lisas oma asjad Rootsis. Salvestasin enamasti öösiti ning hommikul mängisin muusikat oma väiksele tütrele, et näha, kas talle meeldib,» räägib Erki.

Albumit kindla žanri alla liigitama muusik ise ei kipu: «Ma arvan, et see ei kõla nagu kitarriplaat. Paljud on öelnud, et neis lugudes on peaaegu sõnu kuulda. Mulle endale oli põnev kasutada erinevaid analoog-süntesaatoreid, mida sõbra Jareki keldrist koos välja kaevasime. Need kujundasid selle plaadi saundi tugevalt ja süntidega tundsin rohkem mängulisust ja avastamisrõõmu kui kitarriga, mis on mulle nii tuttav juba väga pikalt, justkui mu enda pärisosa. Analoog-sündid on pigem põnev avastamata maastik. Kui peaks mingi žanri välja tooma, siis arvan, et kõige tabavam oleks filmimuusika, indie-filmi muusika. Muusika filmile, mida ei ole.»

Kirjutatud ja ka osaliselt salvestatud said albumil kõlavad lood öösiti Erki Telliskivi Loomelinnaku harjutusruumis: «Kutsun seda vahel liialdades stuudioks ja enamasti lihtsalt oma koopaks. Minu koobas on ruum, kus aeg kulgeb natuke aeglasemalt ja kus ma saan oma muusikat kirjutada või siis lihtsalt sellele mõelda. Osaliselt rootsi- ja taanikeelsed pealkirjad on austusavaldus minu Rootsis elatud aastatele ja tänuavaldus selle muusikalise muundumise eest, mis seal veedetud aja jooksul aset leidis,» selgitab Ewert and The Two Dragonsi kitarrist Erki oma sooloalbumi tausta. «Nii pikka aega kestnud unistuse täideviimiseks kulus nii lühike aeg. Miski kauge ja kättesaamatuna tunduv on nüüd valmis, minu käes ja reaalselt olemas.»

«Himmelbjerget» on nüüd saadaval nii digitaalsetes kanalites (Spotify, Deezer jt) kui ka hästivarustatud kauplustes (Apollo, Lasering jt). Signeeritud versiooni on võimalik tellida veebipoest 311.ee.

Erki Pärnoja sooloalbumi «Himmelbjerget» esitlused toimuvad kolmes Eesti linnas:

06.01 Sinilind (Tallinn) Pilet eelmüügist €8, ukselt €10

07.01 Endla Teatri Küün (Pärnu) Pilet eelmüügist €10, ukselt €12

08.01 Genialistide Klubi (Tartu) Pilet eelmüügist €8, ukselt €10

Albumiesitlustel on külalisesinejaks post-rock hõnguline kollektiiv nimega Levski, mille eestvedajaks on muusikasõpradele hästi tuntud bassist Kostja Tsõbulevski. 

Osta pilet kontserdile siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles