Alex Lepajõe on kasutanud vähemalt kaheksat erinevat nime

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lepajõe
Alex Lepajõe Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Heal lapsel mitu nime, ütleb vanasõna.


Kui hea laps on just endine teletäht Alex Lepajõe, jäägu nende otsustada, kes tema vägitegudega ise vahetult kokku on puutunud. Kroonika luges kokku, et mees on esinenud mitmete erinevate varjunimede all. Meedias on kirjutatud, et sündides oli tema nimi Aleksander Oltsvel. Hiljem on ta oma seikluste käigus kasutanud nimesid Aivo Ilves, Johan Alexander Berthel, Alexander Holtzwell-Berthel, Teuvo Jalmari Petrell ja John Baldwin.

Hiljuti märkas keegi tähelepanelik vaatleja, et krediidi-info registris on keegi sama isikukoodiga firmasid registreerinud nii Aleksander Lepajõe kui ka Aleksander Pertel nime all. Selgub, et värvika elukäiguga mehe pärisnimi on ikkagi Pertel, mille ta ennistas 2007. aasta kevadel. «See nimi on olnud meie suguvõsas aastast 1715 vähemalt,» seletab Aleksander ise. «Lepajõe on lihtsalt jäänuk, seda ei ole veel jõudnud ära muuta.»

Miks mees neid muid nimekujusid on kasutanud, seda ta ei selgita. Ta võrdleb seda Stingi, Elton Johni või Marilyn Monroega, kes kõik said tuntuks kunstnikunime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles