Google´i tõlkemasin päästis päeva ja aitas sünnitajat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Google´i tõlkemasin päästis päeva, kui Uus-Meremaalt Aucklandist Araabia Ühendemiraatidesse Dubaisse lennanud lennukis hakkas naine sünnitama.

Piloodid olid sunnitud sünnitaja tõttu tegema hädamaandumise Austraalia Perthis, edastab news.com.au.

Lennuk oli jõudnud Austraalia kohale, kui inglise keelt mitte kõnelev naine hakkas sünnitama. Pardal olnud kaks arsti kasutasid Google`i tõlkemasinat, et teda vene keeles abistada.

Stjuardessid uurisid, kas pardal on vene keelt kõnelevaid naisreisijaid, kes oleks saanud samuti sünnitajat keeleliselt abistada, kuid neid ei leitud.

Lennuki kapten teatas, et kuna pardal on laps sündimas, siis tuleb teha vahemaandumine.

Reisijate seas olnud Richard Palfreymani andmetel lendas lennuk naise sünnitustegevuse käivitumisel Austraalia Meekatharra kohal ning Perthi jõuti ühe tunni pärast. Sünnitaja toimetati Perthi haiglasse, kus ta tütre ilmale tõi.

Lennuk lendas pärast vahemaandumist edasi Dubaisse. Kapten sai haigla vahendusel teada, et ema ja lapsega on kõik korras ning edastas selle info reisijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles