Skandaal Rootsis: meestejuuksur keeldus tüdruku juukseid lõikamast ja maksis kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsis Malmös lahvatas ühe meestejuuksuri ümber skandaal, kuna ta keeldus lõikamast seitsmeaastase tüdruku juukseid ning selle tõttu pidi ta maksma 15 000 Rootsi krooni (1600 eurot) kahjutasu.

Juuksuri arvates on ta meeste ja poiste juuksur ning tal ei ole kohustust lõigata tüdrukute ja naiste juukseid, edastab Expressen.

Tüdruku ema sõnul leidis juhtum aset sel suvel The Barber juuksurisalongis.

«Tahtsin, et mu tütrele lõigatakse irokeesistiilis soeng, kuna see meeldib end poisilikuks pidavale tütrele. Juuksur  teatas, et ta ei saa tüdruku juukseid lõigata, kuna nad lõikavad vaid meeste ja poiste juukseid,» meenutas rootslanna.

Ema konsulteeris advokaadi Karin Henrikziga ja helistas juuksurile uuesti, kuid advokaadi soovitusel lindistas kõne. Juuksur teatas jälle, et ta ei lõika tüdrukute juukseid.

Lõpuks jõudsid ema ja juuksur kokkuleppele ning juuksur nõustus maksma 15 000 Rootsi krooni kahjutasu diskrimineerimise eest.

The Barber juuksurisalongi üks omanikest Håkan Lange sõnas, et tegemist ei olnut tahtliku diskrimineerimisega.

«Meil ei olnud varasemat kogemust, kuidas sellises olukorras peaks toimima. Oleme koostööaltid ja avatud, kuid me ei olnud valmis, et kliendiks on väike tüdruk, kes arvab, et ta on poiss ja tahab poisisoengut. Korrigeerime oma suhtumist kaasaegsemaks, sest tänapäeval on soolised piirangud hägustunud,» teatas omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles