Elu24 video! Mängufilm “Ema” järjepidevuse jälgija Age Viks: olen kui turvapadi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud kevadel toimunud mikroeelarveliste mängufilmide stsenaariumikonkursi võidutöö, linaloo “Ema” võtteperiood kestis kolm nädalat. Küllalt lühike, ent ometi piisavalt pikk ja intensiivne aeg, et kogu võttemeeskonna energia filmi teenistusse suunata. Üks võttemeeskonna lahutamatu osa on järjepidevuse jälgija. Olete te kinosaalis istunud ja juurelnud taolise ametikandja olemasolu üle? Meie juurdlesime ja kutsusime ta stuudiosse.

Järjepidevuse jälgija kontsentratsioon kuulub nii pildile kui tekstile ning tema ülesanne on osa saada kõigi üksuste tööst. Ta mäletab, mis aega näitasid kellaosutid teatud stseenis, millised ilmastikuolud valitsesid, kas laual olev klaas oli pooltühi või täis ning elimineerib apsakaid, mis töötavad filmi loogilise järjestuse vastu. Eelpool toodud näited on marginaalseimad, sest detaile, millel silm peal hoida ja mis tuleb tervikusse liita on tegelikult lugematu hulk.

Pedantlikku tähelepanu nõudev amet eeldab stsenaariumi “kapsaks” läbitöötamist ja endale kellaajaliselt selgekstegemist juba enne võtteperioodi algust. Ainus abivahend ja lahutamatu aksessuaar, mis Age Viksil aitab vaadelda ja tähele panna on aga telefon, mille helistamisfunktsioon on teisejärguline - tema imejubin on ääreni täis märkmeid ja fotosid.

Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles