Airi Vipulkumar Kansar: olin sellest uudisest täiesti šokis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Vipulkumar Kansar
Airi Vipulkumar Kansar Foto: ERR

Lauljatar Airi Vipulkumar Kansar, kelle abikaasa on Indiast pärit, oli täiesti vapustatud uudisest, et Eestist pärit paar sattus seal kohalike kivirünnaku alla.

«Ausalt öeldes, kui ma täna selle uudise teada sain, olin täiesti šokis. See on esimene kord, kui ma kuulen, et midagi sellist on eestlastega juhtunud. Neid uudiseid on küll ja veel, kust võib lugeda, et neil on seal omavahelised klaarimised, olgu need siis kastisüsteemi või usuga seotud probleemid. See oli küll nüüd täiesti ootamatu löök,» tunnistas Airi «Ringvaates».

Airi sõnul ei saa juhtunut liigitada millegi muu kui jõhkruse alla ja kui infot pole, ei saa ka öelda, milline seltskond võis selle toime panna.

«Ma ei tea konkreetse paari puhul, mis võis olla. Aga iseenesest on tõesti olukordi, mis võiksid selliseid radikaalsemaid tegelasi, kas nad siis on hindud või moslemid, solvata. Indias ei tohi kindlasti avalikus kohas õrnutseda - musitada, kallistada. Isegi käest kinni pole mõtet võtta. Seal nad sülitavad ja urineerivad, aga õrnutseda ei tohi tänaval,» sõnas ta.

«Kui oli siin juhtum Balil, et Eesti paar oli lausa suguühet harrastanud templis, seal õnneks keegi kividega ei loopinud ja asi päädis maalt välja saatmisega, aga seda, mis seal konkreetselt võis olla... Jah, naisterahvas peaks väga konkreetselt mõtlema ka oma riietusele. Aga kui inimene juba sinna piirkonda läheb, ei usu ma, et ta pole eeltööd teinud.»

Airit vapustas juhtum ka seetõttu, et Indias on teda alati sõbralikult vastu võetud.

«Kui meie seal mootorrattaga sõitsime ringi ja käisime külades ja igal pool - kui toredad ja sõbralikud inimesed seal on! Ise elavad muldpõrandal, aga toovad sulle viimase välja, et sa pead söönuks saama. Teevad teed ja niivõrd sõbralikud,» ütles Airi.

Täiendus: India uudistesaidi Udaipur Kiran teatel otsis janune paar vett ja sisenes hütti, milles olnud vanem naine neid kurjategijateks pidas ja appi karjus. Paar ei olevat suutnud enda kavatsusi kohalikele selgeks teha ning kohale tulnud mehed hakkasid neid kividega loopima. Raskelt vigastatud paar leiti tee äärest ja toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles