Eesti Muusikaauhinnad 2016 jagatakse kätte 28. jaanuaril

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhinnad 2015. Trad.Attack!
Eesti Muusikaauhinnad 2015. Trad.Attack! Foto: Järva Teataja / Dmitri Kotjuh/

28. jaanuaril Nordea Kontserdimajas toimuval Eesti Muusikaauhinnad 2016 auhinnatseremoonial tunnustatakse 2015. aasta parimaid kodumaiseid artiste. Auhindu jagatakse parimatele albumitele nii popi, rocki, folgi, klassika kui ka teistes valdkondades ning kuulutatakse välja aasta parim laul ja muusikavideo.

Foto: EMA

Suurejoonelisel galal astuvad üles käesoleva aasta silmapaistvaimad artistid, kes toovad publikuni just selleks õhtuks kavandatud erilahendustega etteasted. Gala piletid tulevad müüki juba detsembri alguses.

Eesti Muusikaauhindade nominendid ja võitjad valib välja muusikavaldkonna professionaalidest koosnev üle 100-liikmeline žürii. Eelmisel auhinnatseremoonial sai enim auhindu Curly Strings, viies koju neli trofeed, sealhulgas Aasta Albumi ja Aasta Parima Laulu eest. Kahes kategoorias võitsid Karl-Erik Taukar, Maria Minerva ja Trad.Attack!.

Juba viiendat aastat aitab Eesti Fonogrammitootjate Ühingu korraldatavat Eesti Muusikaauhinnad galat käivitada Jägermeister. Uue toetajana on liitunud maailma suurim veebipõhine muusikateenus Deezer, mis võimaldab juurdepääsu enam kui 35 miljonile Eesti ning välismaisele muusikapalale. Eestis pakub Deezeri teenust juba rohkem kui 40 000 registreeritud kasutajale Tele2. Nii Jägermeister kui Tele2 annavad auhinnatseremoonial üle ühe kategooria tunnustused.

Eesti Muusikaauhindade korraldamist toetavad ka Eesti Autorite Ühing ja Eesti Esitajate Liit. Auhinnatseremooniast teeb otseülekande TV3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles