Ilmub rahvusvaheline bluusialbum

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Roots "Roundabout".
Andres Roots "Roundabout". Foto: Plaadi esikaas

Kolmapäeval, 17. novembril avaldab Tartu kitarrist Andres Roots CD „Roundabout“, millel lööb peale Eesti muusikute kaasa mitu välismaist bluusilauljat.

Rootsi plaadil osalevad Eric Gebhardt (USA), Bottleneck John (Rootsi), Dave Arcari (Šotimaa) ja Black River Bluesman (Soome). Kõigi lugude autor on Andres Roots ja salvestused on tehtud Tartus, Alabamas, Rootsis ja Šotimaal. Plaadi produtsendid on Asko-Rom'e Altsoo ja Andres Roots, kujundaja Siret Roots ning kaanefoto autor Toomas Tuul.

Plaat sisaldab muuhulgas kevadel singlina ilmunud lugu „Redecoration Day“, mille video püsis ETV Eesti Top7 edetabeli esikolmikus üle kolme kuu, vallutades kaheks nädalaks ka esikoha.

„Laias laastus on tegu bluusiplaadiga, aga kasutatud on väga erinevaid elemente ühekeelsest diddley bow’st beatbox'ini, didgeridoost kirikuorelini,“ rääkis Roots plaadist. „Ka ei ole plaadil kahte sama koosseisuga salvestatud lugu - seepärast on ka tavamõistes plaadiesitluse tegemine praegu võimatu, aga üht-teist on siiski plaanis.“

Nimelt räägib Roots bluusi ja slaidkitarri ajaloost Tallinnas Woodstocki folgiklubis kolmapäeval, 17. novembril kell 19 ja Pärnu Bluesiklubi õhtul Pärnu jahtklubis neljapäeval, 18. novembril kell 20.

Muusikaliselt toetavad teda Indrek Tiisel suupillil ja Martin Eessalu kitarril ning esitusele tuleb osa värske CD materjalist.

18. novembril kell 17 räägib Roots albumi sünniloost lähemalt Pärnu kaupluses Muusik, Tartu esitlus klubis Illegaard toimub 2. detsembril.

Plaadi ilmumiseni on võimalik kõiki lugusid tasuta kuulata veebilehel www.rootsart.eu.

Kuula ja anna teada, mida arvad uuest plaadist!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles