Androgüüniks kehastunud Benedict Cumberbatch sattus transsooliste kriitika alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch filmis «Zoolander 2»
Benedict Cumberbatch filmis «Zoolander 2» Foto: SCANPIX

Briti menunäitleja Benedict Cumberbatch kehastab uues filmis androgüünset tegelast nimega All. Transsoolised peavad tema rollitäitmist enda üle irvitamiseks ja on kogunud ligi 8000 allkirja petitsioonile, milles nõutakse filmi «Zoolander 2» boikoteerimist.

Transsooliste arvates on Cumberbatchi androgüünse modelli roll mitte just kõige paremini õnnestunud, edastab The Telegraph.

Paljude arvates on All kui tänapäeva «murjan».

«Zoolander 2» treileris on näha Ben Stillerit ja Owen Wilsonit All´i tutvustamas kui «maailma kõige kuulsamat supermodelli».

«Kas oled meessoost või naissoost modell?» küsib Ben Stilleri tegelane Derek ja Cumbarbatchi tegelane vastab, et «All on All».

Cumberbatchi tegelase vastase ja filmi boikoteerimise petitsiooni käivitanud Sarah Rose teatas, et «Zoolander 2» treiler ja film on täis solvavaid libastumisi transseksuaalide ja teiste seksuaalvähemuste aadressil.

Rose´i sõnul oleks filmitegijad saanud end väljendada ka teisiti kui teatud inimgruppe solvaval viisil.

Ta jätkas, et seal on otse viidatud isikutele, kelle sotsiaalne sugu ei kattu bioloogilise sooga, kuid kes ei ole transseksuaal.

Filmi treilerit näinud kommenteerisid sotsiaalmeedias, et tegemist on transfoobilise linateosega ning Benedict Cumberbatchi rollisooritus on naeruväärne.

«Zoolanderi» esimene film valmis 2001. aastal.

Uues filmis näeb lisaks Benedict Cumberbatchile, Ben Stillerile ja Owen Wilsonile ka Penelope Cruzi, Kristen Wiigi ning Justin Bieberit.

«Zoolander 2» peaks kinodesse jõudma järgmise aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles