Pärnu muuseum ootab esemekogujate kollektsioone

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri taliolümpiamängude maskotid.
Vancouveri taliolümpiamängude maskotid. Foto: Pärnu muuseum

Reedel, 26. novembril avatakse Pärnu muuseumis näitus “Mida kõike küll ei koguta”, mille koostamiseks oodatakse kollektsionääride abi.

Pärnu muuseumi projektijuhi Elmar Tringi teatel on aastakümnete jooksul saanud traditsiooniks, et iga paari-kolme aasta tagant eksponeeritakse muuseumis Pärnumaa kollektsionääride huvipakkuvamaid kogusid. Seekordne, 12. näitus on jõuluhõnguline ja valmib koostöös Pärnu filatelistide klubiga.

Tringi kinnitusel näeb näitusel jõuluehete, -kaartide ja -markide kõrval mitmesuguseid müntide, võtmehoidjate, suveniiride, märkide, suupillide, postkaartide, tikutoosi etikettide jms kollektsioone, mis on aja jooksul täienedes muutunud osaks meie kultuuripärandist.

“Inimeste fantaasial ja hobidel, samuti kogudel ei ole piire,” nentis Trink. “Et näituse komplekteerimine käib, on parima ülevaate saamiseks kollektsionääridele palve anda täiendavalt teada oma esemekogudest. Oodatud on kõik mudelautodest ja lennukitest kodumasinate ning jahitrofeedeni.”

Muuseum ootab teateid kollektsioonidest telefonidel 443 3231 või 528 6522.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles