Kunstistuudios näeb puuvaipu ja soomusvildist tekstiile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Pajupuu
Kadi Pajupuu Foto: Saaremaa Kunstistuudio

Saaremaa kunstistuudios ülesseatud näitusel “Soomus” saavad huvilised kaeda tekstiilikunstnik Kadi Pajupuu puuvaipu ja soomusvildist tekstiile, kirjutab Meie Maa.
 

Kunstniku sõnul on ta soomuseliste tekstiilide tehnoloogia kaitsnud kasuliku mudeliga EE00815 U1 ning koostöös Kaire Jakobsoniga avatud tekstiilistuudios Loovalal Tallinna Rotermanni kvartalis aretanud soomustekstiilidest sisustustekstiile, kotte ja aksessuaare.

Taieste loomiseks vajalik käsitöövilt jõuab Pajupuuni osaühingust Maarjalepp, vill Raasiku villavabrikust. “Tekstiilides olen kasutanud ka enda aretatud materjali, millele andsin nime oma ema Veevi mälestuseks. Tegemist on teatud tüüpi heidelõngaga, mida mulle valmistab Märt Raudsepp firmast Viru Vill,” viitas kunstnik.

Näituse vaipade “Ivanovo” inspiratsiooniallikas pärineb Pajupuul aga Kihnu põlle ja rätiku tekstiilidest. “Mõni aasta tagasi käisime grupi kihnukatega Ivanovos, kus on vapustavalt põnev trükitekstiilide muuseum. Selle värvirõõmu toel valmistasin pakud ja trükkisin punasepõhjalisi tekstiile. Neist osa leidis tee ka minu puuvaipadesse,” rääkis Pajupuu.

Mitmete, sealhulgas ka rahvusvaheliste preemiate ja tunnustustega pärjatud Kadi Pajupuu on Eestis isikunäitustega esinenud 1998. aastast. Tema valiknäitused on rännanud Venemaale, Riiga, Leetu ja Ungarisse.

Kadi Pajupuu tekstiilinäitus “Soomus” jääb külastajaile Saaremaa kunstistuudios avatuks 24. novembrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles