Fotogalerii: Magusatööstuse grand old man Otto Kubo esitles elulooraamatut

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti magusatööstuse grand old man Otto Kubo esitles neljapäeval Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses oma elulooraamatut “Otto Kubo. Reis läbi värvilise elu”. Kirjanik Helen Eelrandi sulest valminud teos annab ülevaate Kubo enam kui 60-aastasest karjäärist Eesti magusatööstuses, aga ka põnevast ja seiklusterohkest elust.

Foto: Andres Raudjalg

Otto Kubo ei kanna asjata Eesti magusatööstuse grand old man tiitlit.

Tema jaoks on kommivabrik olnud ainus töökoht läbi kogu karjääri. Keemiku ülesannetega alustanud mees kerkis tänu oma heale keeleoskusele, diplomaatilisusele ja laitmatutele kommetele asutuse mitteametlikuks „välisministriks” ning on võõrustaja ja giidina vastu võtnud nii riigipäid, diplomaate, telekanaleid kui ka lasteaialapsi. Otto on paljudele inimestele jutustanud paljusid lugusid. Oli ülim aeg tema enda lugu kaante vahele saada.

Foto: Andres Raudjalg

“Otto lugu ei ole ainult Kalevi lugu.

Jõukast perest pärit mehe pere kaotas sõja käigus kogu oma varanduse ja osa pereliikmetest ning Otto veetis aasta lapsepõlvest Saksamaal pagenduses. Tagasi saadetuna tuli alustada sootuks uuesti, vale päritolu tõttu tõrjutuna.Kõik see aga ei takistanud teda kivi-kivi haaval ladumast oma põnevat ja seiklusterohket elu.

Mitmeid keeli valdav Otto Kubo reisis juba Nõukogude Liidu valitsusajal Sõprusühingu kaudu riikidesse, millest lihtinimene undki näha ei osanud, ning pühendub oma rändamiskirele ka nüüd, kui vanust on üle 80 eluaasta,” nendib raamatu autor Helen Eelrand.

Foto: Andres Raudjalg

Otto Kubot tulid neljapäeval tervitama paljud endised ja praegused töökaaslased, teiste seas neli Kalevi kommivabriku direktorit eri aegadest. Kokku on Kubo töötanud Kalevi kommivabriku 17 erineva juhataja meeskonnas.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles