Intervjuu Peeter Rebasega, Pet Shop Boysi video lavastajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane tänavu kevadel Solarise keskuse katuseterassil
Peeter Rebane tänavu kevadel Solarise keskuse katuseterassil Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Solarise keskuse juht Peeter Rebane üllatas paar nädalat tagasi kõiki, kui selgus, et tema on maailmakuulsa bändi Pet Shop Boys uue singli video stsenarist ja lavastaja.

 

Peeter, kas Pet Shop Boysi plaadikompanii on video heaks kiitnud
ja seda hakatakse siis näitama suurtes muusikanalites pärast singli ilmumist?

Jah, video on Virgin Recordsi & EMI poolt heaks kiidetud ja video maailma esmaesitlus oli tegelikult juba üleeile õhtul BBCs! Tänaseks saab seda vaadata ka mitmel pool internetis ning täna õhtul on Eesti esilinastus ETV Ringvaates. Täpset päeva, millal see muusikakanalitesse jõuab, ma isegi öelda ei oska. Aga singli ametlik avapäev on 29. november.

Kas on tõsi, et tantsijad ja kogu kogu tantsualane oskusteave on
Tallinna Tantsuakadeemia poolt (vaata akadeemia koduleheküljelt infot video valmimisest)?

Jah, kõik seaded ja liikumised lavastas Märt Agu, Tallinna Tantsuakadeemia juht. Ka tantsijad tulid Tantsuakadeemiast. Siit väike vihje kõigile tantsuhuvilistele - võite julgelt Solarises asuvasse Tantsuakadeemiasse kohale tulla ja end kirja panna, sest ka selles videos osalenud tantsijatest on mõni vaid aastakese akadeemias tantsimas käinud. Kui tantsukirg on suur, siis võib iga Tantsuakadeemia õpilane end ühel päeval mõne sama ägeda maailmastaari videos osalisena avastada, nagu seda on Pet Shop Boysi uus video.

Video monteeris kuuldavasti kokku Tambet Tasuja. Kuivõrd osalesite video montaaži juures? Kas Teie kui stsenaristi ja lavastaja nägemus oli lõpptulemuses täpselt selline kui algul paberil?

Viibisin [montaaži juures – T.L.] iga päev paar tundi, mitte pidevalt. Minu lähenemine režissöörina on ses mõttes ameerikalik, et iga ala proff teeb oma osa. Aga lõpptulemuse kohta võin öelda, et see on väga sarnane algsele kontseptsioonile.

Kas olete õppinud filmirežiid?

Olen läbinud Los Angelesis USC koolis põhjaliku ja intensiivse lavastamise kursusetsükli paar aastat tagasi.  See on valdkond, mis pakub mulle meeletult huvi.  Rohkem kooli pole plaanis minna, teist diplomit ei taotle. Plaan on veel rohkem praktikas tööd teha ja kogemusi hankida. Loodan ühel päeval jõuda välja ka nii-öelda «päris» pika mängufilmi filmitegijaks.

Kus kohas on filmitud see alguse ja lõpu stseen, kus noormees vaatab
maja akent ja kus on see karmi välimusega majake venekeelse sildiga
«lehma baar»?

Ikka meie suures kodulinnas.  Vihje - minge & otsige üles :)  Kaks tasuta Solarise Kino piletit minu poolt esimesele lugejale kes selle koha foto saadab!

Kokku lepitud. Kui te olete režissöörina sellise rahvusvahelise märgi maha saanud,
kas see võib tähendada, et Teile võib tulla pakkumisi sama klassiga
bändidelt videote tegemiseks? Oleksite sellisest tööst huvitatud?

See oleks muidugi super.  Ma olen huvitatud kõigist filmivaldkonnaga seotud väljakutsetest.  
Pikemas plaanis ei näe ma end siiski muusikavideotele spetsialiseerumas. 

Aga «never say never» (i. k «ära ütle iial mitte kunagi» - T.L.), ootan huviga ka ise, kas ja milliseid pakkumisi elu toob.

Kas soovite veel midagi lisada, mida see video tegemine tähendas Teie
jaoks?

Ma tahaks südamest tänada kogu tiimi & Tantsuakadeemia tantsijaid - tegime ju igati korraliku rahvusvahelise projekti ideest teostuseni 100% Eestis valmis ja seda vaid napi paari nädalaga. See nõudis kõigilt super pühendumist ja täpselt nii see ka õnnestus. 

Rõhutan veel, et mitte ainult mina kui režissöör ei olnud Eestist, vaid kogu tiim oli kokku pandud just siinsetest tegijatest!

Suur aitäh intervjuu eest!

 

Hea lugeja, leiad Pet Shop Boysi video "Together" video Elu 24 varasema artikli juurest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles