Elu24 video! Mängufilmi «Ema» grimeerija Maria Indermitte: see töö pole kaugeltki glamuurne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peagi linastuva kodumaise mängufilmi «Ema» kaadritagustele tegelastele pühendatud intervjuudesarja seekordse usutluse viisime läbi grimmistuudios. Kaugele polnud vaja siiski minna, sest kriminaalse süžeega linaloo grimmikunstnik Maria Indermitte haaras oma vahendid kaasa ja demonstreeris grimeerija tööd otse Elu24 stuudios.

Filmigrimeerija pealtnäha glamuurne elukutse peidab endas nii mõndagi üllatavat: võtteplatsil tuleb tööd teha turvalisest ja mugavast salongist eemal, leppides teinekord vaid tänavalaterna valgusega, grimmitooli asendava äärekivi või autokapotiga ning väga piiratud ajaga. Tüpaažile välimuse andmiseks võib sageli kulutada vaid mõne minuti, seejuures tuleb kanda hoolt selle eest, et tegelase välimus säiliks võtteperioodi lõpuni. See eeldab pühjalikku eeltööd, suurepärast tähelepanuvõimet, head suhtlemisoskust, pidevat koostööd filmimeeskonnaga ja loomulikult võtteperioodi veetmist puudrikihi all. 

Foto: Laura Arum-Lääts

Maria Indermitte, kes hoolitseb ka tuntud telesaate «Su nägu kõlab tuttavalt» tantsutrupi väljanägemise eest, ei tulnud stuudiosse pelgalt vestlema – kauni grimmi sai näole Elu24 reporter Meisi Volt.

Foto: Laura Arum-Lääts

Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles