Turismiedendajat üllatasid Moskva reisikorraldajate teadmised ja huvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turule suunatud pingutused hakkavad vilja kandma ning Otepääd külastavate vene turistide arv on tõusuteel.
Vene turule suunatud pingutused hakkavad vilja kandma ning Otepääd külastavate vene turistide arv on tõusuteel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Novembri algul korraldati Moskvas Eesti saatkonnas kokkusaamine reisikorraldajaile ja ajakirjanikele, tutvustati Eesti-Vene turismiarengut ning plaane järgmiseks aastaks.

Otepää turismiinfokeskuse juhataja Mare Raidi sõnul registreerus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse korraldatud üritusele 71 inimest: kohale tuli 39 reisikorraldajat ning kaheksa ajakirjanikku.

EASi Moskva turismiesindaja Tõnu Steinberg tutvustas Eesti-Vene turismialase koostöö arengut aastal 2010. Kõlasid ettekanded Eesti piirkondade kohta, esitleti spaa- ja maaturismi võimalusi. Erilise tähelepanu osaliseks sai Raidi sõnul Tallinn.

Pealinlased Eestist väga huvitatud  

Moskvalased huvitusid eelkõige meie muusikafestivalidest ning Estonian Airi pakutavatest lennuühenduse võimalustest. «Mina tutvustasin Lõuna-Eesti, Tartu ja Otepää taliturismivõimalusi,» lisas Raid.

Teda üllatasid Moskva reisikorraldajate teadmised Eesti kohta ning huvi uute turismitoodete vastu.

Seminarile järgnenud vestluse käigus selgunud, et Lõuna-Eesti puhul pakuvad moskvalastele eriti suurt huvi loodus- ja seiklusturism ning kalastus. Majutuse valimisel peetakse oluliseks basseini või spaa olemasolu hotellis. Raid nentis veel, et oldi väga huvitatud kultuurisündmustest ning aastavahetuse ja talvepuhkuse veetmisest nii linna- kui maamiljöös.

«Lõuna-Eesti esitlusest köitsid tähelepanu nii koerarakendiga retked kui ka pimeõhtusöök Tartus, samuti Otepää talispordivõimalused,» nentis Raid.

Osalejad said kaasa CD-le salvestatud esitlused ja Eesti eri piirkondade trükised. Muu hulgas köitsid tähelepanu talvehooajaks 2010/2011 valminud Lõuna-Eesti ning Tartu talvepuhkuse võimalusi tutvustavad väljaaanded.

Koostöö jätkub

«Usun, et kokkusaamine oli kasulik mõlemale poolele – nii esinejaile kui ka kuulajaile – ning kõik on edaspidigi valmis kaasa lööma. Jätkame suve- ja talvepuhkuse seminaridega ka järgmisel aastal,» kommenteeris Tõnu Steinberg seminarijärgselt.

Esitlusel osalemist toetasid SA Lõuna-Eesti Turism, SA Tartumaa Turism ning Otepää vallavalitsus.

---------------------------------------------

Info

2010. aasta jaanuarist septembrini peatus Eesti majutusettevõetetes 1,9 miljardit välis- ja siseturisti, mida oli 11 protsenti enam kui 2009. aastal samal ajal. Välisturiste peatus Eestis 1,2 miljonit, mis on 13 protsenti enam ning Venemaa turistid moodustasid neist kaheksa protsenti.

Valgamaal peatus jaanuarist septembrini üle 67 000 turisti, mida on mullusega võrreldes kuus protsenti enam. Välisturiste peatus maakonnas 15 protsenti ja siseturiste neli protsenti enam. Välisturistidest on Valgamaal jätkuvalt  soomlaste järel teisel kohal venelased ning neid peatus majutusettevõtetes mullusega võrreldes 25 protsenti enam.

Allikas: Statistikaamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles