Dalai-laama: terrorism on inimeste loodud, jumal ei saa seda lahendad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama
Dalai-laama Foto: SCANPIX

Budistide usujuht dalai-laama sõnas, et palvetamine jumala poole ei aita rünnakute puhul nagu leidis aset Pariisis.

Dalai-laama andis esmaspäeval intervjuu Saksa kanalile Deutche Wellele öeldes, et terrorism on inimeste loodud ning inimesed peavad selle lahendama ilma jumala abita, edastab Huffington Post.

«Enamik inimesi soovib rahulikku elu. Terroristid on lühinägelikud ja selle tõttu panevad toime enesetapupommitamisi. Terroristide vastu ei saa vaid palvetamisega,» teatas usujuht.

Ta lisas, et on budist ja usub palve jõusse, kuid maailmas on asju, mis nõuavad teistsugust lähenemist.

«Jumal ütleks, et inimesed on probleemi ise tekitanud ja nad peavad selle ise lahendama, » jätkas dalai-laama.

Paavst Franciscus aga kutsus pärast reedest terrorirünnakut Pariisis, kus hukkus 129 inimest ja sai vigastada üle 300, inimesi palvetama nii hukkunute kui vägivalla lõppemise eest.

Dalai-laama arvates oleks vale arvata ka seda, et poliitikud leiavad terrorismiprobleemile kiire lahenduse.

Lääne sekulaarsete riikide ja äärmusislamistidest terroristide vahelist vastuolu on võrreldud tsivilisatsioonide kokkupõrkega, mida lihtsate vahenditega ei lahenda.

«Me oleme silmitsi probleemiga, mis on võrsunud religiooni ja kunstlikult tekitatud erimeelsuste pinnalt. Inimkond on tegelikult üks, kuid see tihtipeale unustatakse,» nentis usujuht.

Ta lisas, et terrorismi juured asuvad pimedas vihkamises ja lühinägelikkuses ning arvatakse, et teistsuguste hävitamisega saabub maapealne paradiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles