Põhjala saarte kultuuri tutvustavale Viru Folgile saab tänasest passi soetada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus Viru Folgist 2015 - viimane päev (Svjata Vatra ja Lea Dali Lion).
Fotomeenutus Viru Folgist 2015 - viimane päev (Svjata Vatra ja Lea Dali Lion). Foto: Ain Liiva

12.-14. augustil tuleval aastal Käsmus üheksandat korda toimuv põhjamaine muusikafestival Viru Folk pani müüki festivalipassid. Esimesed 100 ostjat saavad selle soetada eriti sõbraliku hinnaga Piletilevist. 

Festivali peakorraldaja ja programmijuht Peep Veedla lubab, et seekord tulevad festivali välisesinejad vaid Atlandi ookeani ja Läänemere saartelt: «Oleme sõelunud saarte ja saarestike põnevate muusikute hulgast välja need, keda ei saa kuidagi kutsumata jätta. Põhjala saartel produtseeritakse oluliselt rohkem kuulamisväärset muusikat, kui meie väikesele festivalile mahub. Seda tõdesin juba 2013. aastal Fääri saartel sealsest muusikarohkusest vaimustudes. Ainuüksi Fääri saarte muusikutega võiks terve Viru Folgi ära täita, paraku tuli teha valik. Nii jäid sõelale lisaks eestlastele juba hästi tuttavale Eivorile ka Fääride vaieldamatult edukaim meeslaulja Teitur ning folkmetalbänd TYR. Aga lisaks neile saabub Viru Folgile välisesinejaid veel Islandilt, Shetlandi saartelt, Gotlandilt ja Ahvenamaalt!»

Foto: Ain Liiva

Ka meie omad kodused Eestimaa saared on festivali programmi kaasatud, olgu siis nende saarte muusikute või muusika või pillide vahendusel. Aga saari Eestimaal jätkub. Käsmul endalgi on saar ette näidata - Kuradisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles