Elu24 video! Piireületav «Valge Gospel» tuleb varasemast suurejoonelisemalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. detsembriks ehitatakse Saku Suurhalli üles võimas lava, et publiku ette saaks astuda ainulaadne heliline ja visuaalne vaatemäng «Valge Gospel». Sedapuhku täidetakse saal suurejoonelisemalt kui varem, sest juubeliaastat tähistab nii gospelstiilis kontsert kui WAF laulukool, millest show on välja kasvanud. Elu24 kiikas kooriproovi.

2006. aastal alguse saanud gospelstiilis kontsert jõuab publiku ette viiendat korda. Jah, tegemist on esimese juubeliaastaga, mil on põhjust astuda lavale veelgi võimsamalt. Veel enam – 10. sünnipäeva tähistab ka WAF laulukool, millest algusaastatel mööda kirikuid tuuritanud kontsert on alguse saanud.

Valge Gospeli muusikaliseks juhiks on läbi aegade olnud Maiken, dirigendiks Anneli Pilpak. Sel aastal on kontserdi lavastajateks tantsiv laulja Lauri Pihlap ja koreograaf Kristin Pukka, kes on end proovisaali vaata, et lukustanud.

Tänavu astub «Valge Gospelil» esmakordselt solistina üles Koit Toome. Lisaks pakuvad piireületavat vaatemängu Tanja Mihhailova, Ott Lepland, Kaire Vilgats, Rolf Roosalu, Lauri Pihlap, Nele-Liis Vaiksoo ja 100-pealine WAF koor. Üheskoos esitatakse nii publiku südameid võitnud poplugusid, solistide enda laule ja uusi lugusid, mis saanud uue seade ning kõlavad vaid sel õhtul gospelvõtmes.

Foto: Jan Lepamaa

Korraldusmeeskonna käed-jalad on tööd täis, nende arvutid kubisevad aga kõiksugu graafikutest, tabelitest, stsenaariumitest, lavaplaanidest ja joonistest. «Valge Gospeli» kontserdi ettevalmistusprotsess algas ligi aasta enne kontserdi toimumist. WAF koor alustab lugude ja liikumiste õppimist pea 8 kuud enne kontserti. Alates oktoobrist teeb koor proovi igal nädalavahetusel.

Lõbusasse kooriproovi suundus ka Elu24. Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles