Heteropaar tahab abielluda homodena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Freeman ja Katherine Doyle
Tom Freeman ja Katherine Doyle Foto: SCANPIX

Inglased Tom Freeman ja Katherine Doyle soovivad abielluda, kuid mitte heterode, vaid homodena.

26-aastased londonlased soovivad sõlmida kooselu, mis Briti seaduse järgi on ette nähtud vaid samasoolistele, kirjutab Huffington Post.

Põhja-Londoni Islingtoni ametnikud keeldusid neid paari panemast, kuna nad on mees ja naine, mitte samasoolised.

Paar plaanib oma juhtumiga kohtusse minna.

Freemani ja Doyle´i toetavad geiaktivistid, kelle arvates peaks heteropaarid saama õiguse sõlmida homodele mõeldud liitu ning homod peaksid saama õiguse abielluda nagu heterod.

«Väljend abikaasa on ajast ja arust. Oleme koos olnud pikka aega ja tunneme end võrdsete partneritena. Soovime, et valitsus saaks meie seisukohast aru,» lausus Freeman.

Inimõigusaktivisti Tom Tatchelli sõnul ei peaks seaduses vahet tegema, kas paari lähevad heterod või homod, vaid kõigil peaks olema võrdsed võimalused.

«Keelata heteroseksuaalsel paaril tsiviilpartnerlus on heterofoobiline,» jätkas Tatchell.

Ekspertide arvates tekitasid Freeman ja Doyle pretsedendi. Suurbritannia inimõiguse seaduses seisab, et inimesi ei tohi nende seksuaalse orientatsiooni pärast diskrimineerida.

Suurbritannias on samasooliste tsiviilpartnerlus ametlikult lubatud alates 2005. aastast.

Hollandis, Kanadas, Belgias ja Hispaanias on samasoolistel lubatud abielluda. Saksamaal, Prantsusmaal, Austrias ja Šveitsis saavad samasoolised partnerid sõlmida tsiviilkooselu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles