Hercule Poirot nimetati Belgiale kuulsust toonud aukodanikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Suchet Hercule Poirot` rollis
David Suchet Hercule Poirot` rollis Foto: Wikipedia.org

Briti kirjaniku Agatha Christie poolt välja mõeldud kuulus detektiiv Hercule Poirot nimetati Belgia turismiameti poolt kuulsaks aubelglaseks.

Telekanali ITV seriaalis kehastas seda detektiivi näitlejale David Suchet, kellele Belgia turismiamet andis Londonis Savoy hotellis toimunud üritusel üle ka vastavasisulise auhinna, edastab The Telegraph.

«Meil on suur au, et saame selle auhinna üle anda isikule, kes on kehastanud Belgia ühte armastatumat ja kuulsamat isikut,» lausus Belgia turismiameti esindaja Francoise Scheepers auhinnatseremoonial.

64-aastane Suchet lubas, et paneb selle auhinna oma kaminasimsil aukohale.

«Ei tohiks unustada, et Belgia riik oli enne ja alles siis tuli Hercule Poirot,» lisas näitleja.

Agatha Christie esimene belglasest detektiivi Hercule Poirot`ga krimiromaan ilmus 1920. aastal. Poirot esineb 33 krimiromaanis ja 54 lühijutus.

Endine Belgia politseinik, kes «kasutas oma väikseid halle ajurakke», «tapeti» kirjaniku poolt 1975. aastal.

Belgiast on pärit näiteks ka sellised tegelikud kuulsused nagu kunagine Hollywoodi staar Audrey Hepburn, tennisist Justine Henin ja võitluskunstide harrastajast märulikangelane Jean-Claude Van Damme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles