Noor rootslanna peletas vägistaja võtmekimbuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsis Umeås leidis aset juhtum, milles noor naine sai teda vägistanud mehest jagu võtmekimbu abil.

19-aastast Oliviat ründas tumedates riietes mees tema kodumajast vaid 500 meetri kaugusel, edastab Aftonbladet.

Olivia tõi oma juhtumi avalikusse, et teisi noori naisi hoiatada.

Naine oli koos pere ja sõpradega restoranis, kus toimus ta vanema venna välismaale õppima saatmise pidu.

Kella 2.00 ajal öösel läks Olivia koju ja vaid 500 meetri kaugusel kodust teda rünnati.

Olivia kirjutas oma blogis: «Kukkusin teele ja lõin pea ära, siis tundsin kellegi raskust oma kehal. Tume kuju pani käe mu mantli alla ja tahtis alakeha katsuda. Sattusin paanikasse ja hakkasin karjuma, kuni hääl oli kähe. Siis nutsin ja palvetasin, et kõik läbi saaks».

Kuid Olivia sai lõpuks käed vabaks ja hakkas mehele vastu. Oliviale tuli siis meelde, et tal on ikka käes võtmekimp ja ta hakkas sellega meest lööma, tekitades talle märkimisväärseid vigastusi.

Mehe haare nõrgenes ja Olivia pääses põgenema, joostes elukoha lähedal asuva koolimaja hoovi, kust ta sai politseisse helistada.

Olivia avalikustas temaga juhtunu sotsiaalmeedias, pannes juurde oma muljumiste ja vigastuste pildid. Ta sai palju tagasisidet.

«Ma ei vaja kaastunnet, vaid tahan inimesi hoiatada. Naised kardavad mehi, mehed teisi mehi, kuid mitte keegi ei karda naisi,» selgitas rootslanna.

Olivia loodab, et tema lugu ärgitab ka teisi naisi oma vägistamiskatselugusid paljastama.

Oli ka neid, kes irvitasid Oliviaga juhtunu üle.

«See ei ole ime, mis temaga juhtus. Ta oli joobes, kukkus teele ja lähedal olnud mees kasutas juhust. Ta ei peaks kedagi süüdistama peale iseenda,» kirjutati.

Politsei ei ole veel Olivia ründajat tabanud. Politsei teatel kulub uuringutele ja laborianalüüsile veel aega.

Umeås on ka varem vägistaja tegutsenud, tekitades kohalikes naistes hirmu. Hagamanneni hüüdnime (kodanikunimi Kurt Niklas Lindgren) kandnud mees oli sarivägistaja, kes tegutses 1998 – 2005 ning kes sai 14 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Olivia arvates tuleks naistele õpetada enesekaitsevõtteid, mille abil ründajat peletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles