Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Nõukaaja kelner meenutab: restoranis kakeldi iga päev

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Jüri Mägi
Jüri Mägi Foto: ERR

Jüri Mägi töötas kelnerina aastatel 1979-1990 ning on oma põnevatest juhtumistest nõukogudeaegses restoranis andnud välja raamatu «Hoiab oma leib. Nõukaaja kelneri memuaarid».

Üheks kõmulisemaks kujunenud juhtumiks raamatus on seik, milles kelner sülitas kahe kliendi supi sisse, sest neil oli õnnestunud tema niigi ebameeldiv päev veelgi halvemaks teha, vahendab Menu.

See ei olnud tema sõnul aga siiski tavapärane käitumine, sest klient oli siiski see, kes leiva lauale tõi. Jootraha jäeti tavaliselt 1-5 rubla ning kuus võis kelner teenida lisaks 60-rublasele palgale ka 750 rubla jootraha.

Nõmme restoran, kus mees töötas, oli tema sõnul väga glamuurne - kohal käis oma piirkonna rahvas ning iga päev toimus ka mõni kaklus. Mõnel korral sai ka kelner silma siniseks.

Tagasi üles