Pildid ja video: USAs maksti Modigliani aktimaali eest rekordsumma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs New Yorgis eile toimunud Christie´s oksjonimaja oksjonil maksti Itaalia kunstniku Amedeo Modigliani aktimaali eest rekordiline 170 miljonit dollarit (ligi 160 miljonit eurot).

Modigliani maalis teose «Nu Couché» (Lamav akt) aastatel 1917 – 1918 ja nüüd oli esimene kord, mil see maal oksjonile pandi, edastab AFP.

Maalil, mis 20. sajandi alguses Pariisis suure skandaali tekitas, on näha alasti naist lamamas punasel sohval, pea all sinine padi.

Modigliani eelmine oksjonirekord pärineb eelmisest aastast, kui Sotheby`s oksjonimaja oksjonil müüdi selle kunstniku kiviskulptuur, mis kujutab naisepead. Selles eest maksti 70,7 miljonit dollarit.

Wikipedia: Amedeo Clemente Modigliani (12. juuli 1884 Livorno – 24. jaanuar 1920 Pariis) oli Itaalia juudi päritolu joonistaja, maalikunstnik ja skulptor. Ta suri 35-aastasena tuberkuloosi tagajärjel.

Modigliani on tänapäeval tuntud eelkõige oma aktimaalidega, mis omal ajal tundusid skandaalsetena ja võeti alles hiljem omaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles