Skandaal Saksamaal: Berliinis müüakse väidetavalt koeranahast mütse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saksamaa pealinnas Berliinis lahvatas skandaal, kuna väidetavalt müüvad tänavakaubitsejad turistidele koeranahast mütse.

Saksa väljaannete reporterid uurisid Berliini kuulsal Alexanderplatzil välimüüjate kaupa ja ostsid karusnahast mütse, edastab The Local.

Müüja väite kohaselt oli tegemist koeranahast mütsidega, samas on teada, et Euroopa Liidus on koeranahast tooted keelatud.

Politsei konfiskeeris suveniirimüüja, kes väitis et tegemist on koeranahast mütsidega, kõik tooted.

Kui tõesti ilmneb, et tegemist on koeranahaga, siis saab ta seaduserikkumise eest kohtu alla anda ja suure trahvi määrata.

Pärast ajakirjanike ja politsei külaskäiku kolisid mütsimüüjad Alexanderplatzilt ära ja suundusid müüma Berliini katedraali juurde.

Mitmete suveniirimüüjate sõnul ei pruukinud politseile silma jäänud isik müüa koeranahast mütse, pigem olid need küülikunahast.

Mütsimüüjate sõnul oli tegemist uustulnukaga Pakistanist, kes ei tea veel Saksamaal kehtivaid seadusi ja reegleid.

Enamik mütsimüüjaid ostab karusnaha ülejääke ja laseb neist mütse müügiks teha.

Loomakaitseorganisatsiooni PETA teatel on koeranahast mütsid juba ammu Berliinis suureks probleemiks.

PETA Saksamaa osakonna juhi Edmund Haferbecki teatel on selliste mütsimüüjate tegevus illegaalne ning nad tellivad koera- ja kassinahka Hiinast, kus see on odavam kui kunstkarusnahk.

Ta lisas, et Hiinas ei ole loomakaitseseadusi nagu Euroopas ja see võimaldab teha tooteid, mille tõttu on loomad kannatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles