Elu24 intervjuu! Mentalist Lior Suchard: ma olen lähim asi päris mõtetelugejale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LIOR SUCHARD - Master mentalist`i üleloomulik show jõuab Eestisse!
LIOR SUCHARD - Master mentalist`i üleloomulik show jõuab Eestisse! Foto: Erakogu

29. novembril astub Nordea Kontserdimajas üles meister-mentalist Lior Suchard. Tema jaoks on väike asi peatada kell, painutada pilguga kõveraks metallmünt teie taskus, suletud silmil ära arvata seerianumber rahatähelt, mille võtate oma rahakotist ningennustada veatult iga täringuveeretuse tulemuse. Elu24 uuris Lior Suchardilt, kas tal on tegelikult üleloomulikud võimed ja mida ta arvab teistest inimestest, kes väidavad neid omavat.

Kui kaua võtab aega, et saada edukaks mentalistiks?

Mentalism pole asi, mida saab kergelt õppida. Sa ei vali mentalisti ametit, see valib sind. Mul olid mõned vajalikud oskused noorena olemas, kuid olen aastate jooksul neid lihvinud. Lisaks olen pidevalt välja tulnud uute ideede. Kõik võivad õppida klaverit mängima, kui igaüks Beethoveniks ei saa. Sul peab midagi sees olema.

Millal saite aru, et tahate mentalismiga elatist teenida?

Ma olen alati teadnud, mida ma teha tahan. Jube noorest saati olen ma armastanud esineda ning inimesi üllatada ja rõõmustada. Kui tahtsite mind koolis üles leida, tuli leida üle ring inimesi, kelle keskel ma oma uusi eksperimente demonstreerisin. Ma ei mõelnud kunagi ärilise poole peale. Peamiselt keskendusin positiivsuse jagamisele ning sellele, et panna inimesed endasse uskuma.

Kui etteaimatav on tavainimene?

Tähtis pole see, kui etteaimatav inimene on. Olen alati öelnud: «Ma ei tea, mida inimesed mõtlevad, vaid seda, kuidas nad mõtlevad.» Selle teadmisega saan ma palju teha. Ma tean, kuidas inimeste mõistus töötab ning olen teadlik kõigist «lülitistest». Kui sa neid asju tead, saad sa inimeste mõtlemist mõjutada ning teada, mida nad mõtlevad enne inimest ennast.

Kas teie arvates on olemas ehtsaid mõttelugejaid?

Nagu ma eelnevalt selgitasin, ei «kuule» ma inimeste mõtteid. Mul on iga eksperimendi läbiviimiseks oma protseduur. Ma kasutan võtteid nagu kehakeele lugemine, mitteverbaalne suhtlemine, intuitsioon, järeldamine ning mitmeid muidki. Ma arvan, et olete päris mõtete lugejale kõige lähedasem asi ning see on üks osa minu etendusest.

Kas mentalisti amet on teile aastate jooksul probleeme põhjustanud?

Palju aastaid tagasi küll. Ütleme nii, et see on põhjuseks, miks mind paljudes maailma kasiinodes musta nimekirja on kantud.

Kas on inimesi, kes näevad teie trikke läbi ja üritavad neid meelega šaboteerida?

Mõned inimesed on väga suured skeptikud, ja sellel pole midagi viga. Ma armastan skeptikuid ja usun, et ka nemad suudavad mu etendust nautida. Ma hoian negatiivsetest inimestest eemale, nii palju kui võimalik. Ma ei usu, et inimestel oleks põhjust minu etendusi šaboteerida, kui nad neid naudivad ning kui neil on lõbus.

Kelle ees sooviksite te oma elu jooksul üles astuda?

Ma pole veel Valges Majas esinenud.

Kas usute üleloomulikesse nähtustesse?

Oleneb, mida üleloomulike nähtuste all silmas pidada. Kui te peate silmas surnutega rääkimist ja muud sellist, siis seda ma ei usu ja olen vastu inimestele, kes väidavad, et seda teevad. Teate, mina oskan ka surnutega rääkida, aga nad ei räägi kunagi vastu.

Kui võtta sõna üleloomulik lihtsamas tähenduses ehk lihtsalt midagi enamat kui tavaline, siis on vastus jah. Ma olen mõistuse võimete uurimise fänn ning pooldan selle potentsiaali kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles