Restoranil on kolm eraldi söögisaali, igaühes on eksponeeritud väärtuslik originaalkunst – praegu peamiselt 15.-17. sajandi natüürmordid ja olustikustseenid. Kunstinäitused möödanikust kuni tänapäevani on restoranis igapäevased, pakkudes suurepärase toidu kõrvale intellektuaalseid ja esteetilisi kogemusi, väljapeetud gurmeed.
Restorani privaatne VIP-saal kuni kümnele on ideaalne paik ärikohtumisteks ja -lõunateks. Väikese saali tehnilised lahendused võimaldavad korraldada ka minikonverentse.
Uurisime restorani peakokalt Orm Ojalt, kui palju dikteerib kunst unikaalses restoranis pakutavat toiduvalikut.
Rääkige palun, kust te menüü jaoks inspiratsiooni kogute?
See on üks paljuküsitud küsimus, aga ilmselt suuremas osas loodusest. Umbes 80% meie toitudest on kas visuaalselt või maitse poolest üsna maalähedased. Suvel käisime erinevaid saadusi korjamas ning kasutame nende töötlemisel uusimaid tehnoloogiaid nii, et säiluks rustikaalne maitse.
Põhiliselt puudutab see ürte ja muud taolist – metsasaadused on meil väga hinnas. Kõike, mida erinevatel hooaegadel korjame, marineerime ja teeme purkidesse valmis. Peamiseks inspiratsiooniallikaks on tõepoolest loodus, kuid mingil määral ka teised restoranid, kus söömas käin.
Ikka ju näed midagi, mis väga meeldib ja siis tahad enda poolt sellele mingi kiiksu juurde anda. Muudad asja ära, võib-olla teed isegi täitsa samasuguse järele, aga siis vaatad, et see maitses neil nii, meil jälle teisiti, ja nii see lähebki. Jalgratast uuesti leiutada on väga raske.
Viis, kuidas te toitu esitlete pakkudes silmailu, ja rääkimata maitsest – kõik see on väga peen ja läbimõeldud. Kust see tuleb? Kas kokka saab pidada kunstnikuks?