Muuseum ootab isadepäeva filmiprogrammile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike nõid Lilli.
Väike nõid Lilli. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum näitab eelseisval nädalavahetusel isadepäeva filmiprogrammi, kuhu on oodatud kõik isad ja vanaisad koos laste ja lastelastega.

Nii laupäeval kui pühapäeval saab muuseumis vaadata kogepere animafilmi “Pettson, Findus ja mälukaotus” ning kogupere mängufilmi “Väike nõid Lilli – draakon ja võluraamat”.

Esimene räägib vanamees Pettsoni ja tema kassi Finduse seiklustest. Kiviviskemasinaks ümber ehitatud vana ujumismasin põhjustab vanamehel mälukaotuse ja hea nõu on kallis. Kas Pettsoni mälu aitab parandada jutustus Findusest, kes väiksena kaduma läks? Või lugu varandusejahist, mille vanamees koos kassiga hiljuti ühel pimedal ööl ette võttis? Nende nappide pääsemistega lõppenud seikluste meenutamine näib olevat ainus võimalus, kuidas Pettsoni mälu tagasi tuua.

Walt Disney Pictures’i toodetud kogupere mängufilm “Väike nõid Lilli: draakon ja võluraamat” on lugu sellest, kuidas vana nõia jaoks muutub elu tema armsas ja ilusas kodus ohtlikuks ning seiklusterohkeks.

Üks vana ja vastik võlur püüab tungida Vana Nõia majja, et varastada sealt nõiaraamat. Selle plaani nurjab küll draakon Hektor, aga Vana Nõid peab leidma endale järglase - nõiaraamatu kaitsja. Nii saabubki draakon paraja mürgli ja nõiaraamatu saatel väikese nõia Lilli majja. Lilli katsetused nõiakunsti omandamises raamatu abil tekitavad algul suurt segadust.

Film on dubleeritud eesti keelde, tegelastele on andnud oma hääle näitlejad Tiit Sukk, Tõnu Oja, Greta Haak jt.

Filmidele on sissepääs piletiga.

Filmide kõrval saab uue kunsti muuseumis nautida näitusi. Pühapäeval, 14. novembril on isadele ja vanaisadele koos laste ja lastelastega kõigile näitustele sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles