San Francisco kaalub McDonaldsi lasteeine keelustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonalds`i kiirsöögikoht. Foto on illustreeriv
McDonalds`i kiirsöögikoht. Foto on illustreeriv Foto: AP / Scanpix

California linna ametnikud arutavad täna, kas poleks asjakohane keelata burgeriketil mänguasjadega lasteinete, nn Happy Meals reklaamimist ja müümist.


Linnaisad leiavad, et lapsi meelitatakse mänguasjadega sööma ebatervislikku toitu, vahendab CNN. Kui keelata mänguasjadega reklaamimine, annab see lastele (ja nende vanematele) võimaluse otsustada einet valides pigem tervislikkuse põhjal.

Vastavalt ettepanekule antakse McDonaldisle ja teistele sellistele ettevõtetele aega kuni 2011. aasta detsembrini, et rikastada oma «lasteeineid» puu- ja köögiviljadega. Kui kiirtoiduketid seda ei tee, ei lubata neil koos einetega enam mänguasju pakkuda.

San Francisco sai selle otsuse tegemisel inspiratsiooni California Santa Clara maakonnast, kus niisugune piirang juba kehtib.

McDonaldsi kõneisiku Danya Proudi sõnul on firma selle otsuses «äärmiselt pettunud». «Meie kliendid küll sellega nõus ei ole. Lapsevanemad rõhutavad meile, et nende õigus ja kohustus on otsustada, mis nende lastele hea on. Valitsusse see ei puutu.»

«Me oleme oma Happy Meal lasteeinete üle erakordselt uhked,» jätkas Proud. «Need pakuvad meie noorimatele klientidele tervislikku toitu ja parima kvaliteediga mänguasju. Koos toiduga mänguasja saamine on lihtsalt osa kogu lõbust. See on kogu perekonna elamus McDonaldsi restoranis!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles