India arst kasutab õppematerjalina oma isa surnukeha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India arst kasutab õppematerjalina oma isa surnukeha
India arst kasutab õppematerjalina oma isa surnukeha Foto: SCANPIX

India arst kasutab arstitudengite õpetamisel materjalina oma isa balsameeritud surnukeha.

Arst Mahantesh Ramannavari sõnul on isa kasutamine õppematerjalina talle üsna raske, kuid tal pole muud valikut, kirjutab BBC.

Arsti isa võitles Briti kolonialistide vastu ning oli kohalik tuntud ajurveedaga ravitseja.

Mees suri kaks aastat tagasi 89-aastasena. Ta märkis testamendis, et annetab oma surnukeha oma arstist pojale uuringuteks ja õppematerjaliks.

Testamendis seisis, et poeg võib ta laipa õppematerjalina hakata kasutama kaks aastat pärast tema surma. Selle aasta 13. novembril täitubki kaks aastat.

Dr. Rammanavar täidab oma isa soovi ning lahkab teda Belgaumis asuvas ajurveeda meditsiinikoolis.

«Enne oma surma valmistas mu isa end vaimselt ette, et kui ta lahkunud on, siis ta surnukeha lahatakse õpetamise eesmärgil,» selgitas arst.

Rammanavar lisas, et ta innustajaks on Briti arst William Harvey, kes väidetavalt lahkas uuringute eesmärgil oma õe surnukeha.

«Loodan, et minu selline žest tekitab inimestes soovi oma surnukeha annetada meditsiinilisteks uuringuteks. Maailma ülikoolides on pidev puudus surnukehadest, mida saaks õppematerjalina kasutada,» selgitas arst.

Rammanavari sõnul ei tekitanud ta isa otsust teistes pereliikmetes šokki, kuna ka nemad on teinud testamendi, milles lubavad oma surnukehad meditsiiniuuringuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles