Jahtklubis saab nautida Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte muusikat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon

Neljapäeval, 11. novembril kell 20 on Pärnus Jahtklubi restoranis Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte muusika tutvustusõhtu “Niceland Music Factory”, mille toob huvilisteni Augustiunetus.

Talvelgi toimetav Augustiunetus esitleb Islandi, Fääri saarte ja Gröönimaa muusikat 8.-14. novembrini toimuva Põhja-Atlandi kultuurinädala raames.
 
Muusikaõhtu korraldajad on veendunud, et Islandit on raske ette kujutada ilma ülimalt omapärase muusikata. Björkist ja Sugarcubes'ist Sigur Rós'i ja múm'ini, rääkimata paljudest teistest klassikalistest, jazz’i-, folgi- ja popartistidest, on viimase paari aastakümne jooksul see väike eraldiasuv rahvas suutnud ennastületavalt lennutada end maailma muusikamarjamaadele. Island pakub tuntud headuses kõige omapärasemaid artiste ja kõige erilaadsemat muusikat, mida nauditakse ühtmoodi nii elavas esituses kui filmikunstis.
 
Augustiunetuse tegijad tutvustavad ehedat kaasaegset Islandi, Gröönimaa ja Fääri saarte muusikat helis ja pildis. Kuulda saab nii tuntud ja armastatud artiste kui uusimaid värskeid veel avastamata talente, sekka üllatavat ja eklektilist valikut teistelt Põhja-Atlandi kargetelt saartelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles