Muusikakool annab nädalaga kolm kontserti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver.
Klaver. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Pärnu muusikakooli õpilased pühenduvad enne jõule koosmängule ja nädala jooksul toimub kolm eriilmelist kontserti, mida ühendab koosmäng.

Teisipäeval, 9. novembril kell 18 toimub Pärnu raekojas kontserdisarja „Pärnu muusikakool 66“ raames kontsert „Ansamblid!“. Muusikakooli direktori Karin Veissmanni jutu järgi esinevad kontserdil sarnased ja erinevad pillikooslused. “Muusikat saab kuulata „Imeliku valsist“ rokini, peale viiuli ja klaveri kuuleb klarnetit, fagotti, kannelt jm,” ütles Veissmann.
 
Muusikakooli direktori sõnul on noortel pianistidel kombeks sügiseti Pärnus kokku saada. Üle aasta toimuvad vaheldumisi klaveriansamblite festival ja klaveripäev.

Laupäeval, 13. novembril kell 13 kogunevad Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Türi, Kilingi-Nõmme, Märjamaa, Häädemeeste, Paide ja Viljandi muusikakooli õpilased kammersaali, et kohtuda traditsioonilisel klaveriansamblite festivalil. Seekordse festivali teema on „Teater, muusikal, kino“.

“Klaveriansamblite festival on noorte muusikute seas väga menukas, tore on omavanuste pianistidega kokku saada ja oma osa on kindlasti kontserdimaja kammersaali väga headel klaveritel,” rääkis Veissmann.
 
Esmaspäeval, 15. novembril kell 18 toimub Pärnu kontserdimaja kammersaalis IV pereansamblite kontsert. Iga-aastane oodatud kontsert toob kokku isad-emad, lapsed ja vanavanemad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles