Saientoloogia hüljanud Leah Remini avaldas šokeerivad detailid Tom Cruise'i kunagise suhte kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leah Remini
Leah Remini Foto: SCANPIX

Näitleja Leah Remini, kes kuulus saientoloogide hulga kolm aastakümmet, hülgas ususekti kahe aasta eest ja avaldab nüüd seal kogetust šokeerivaid detaile.

Maailma kuulsaim saientoloog on ilmselt näitleja Tom Cruise, kelle abielu Katie Holmesiga lõppes väidetavalt seetõttu, et Holmes soovis nende tütart ususektist säästa. 

Remini kirjutab oma raamatus «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» ka Cruise'i varasemast suhtest Nazanin Boniadiga. Boniadi on Iraanis sündinud näitlejanna, kes ühines saientoloogia kirikuga 17-aastaselt pärast seda, kui tema ema saientoloogiks hakkas. 

Remini sai näitlejannaga tuttavaks 2003. aastal: «Kuid siis, 2004. aasta lõpus, ta kadus. Mõtlesin, kas Naz on tagasi oma «tõelisesse ellu» naasnud. Aastaid hiljem sain teada, mis Naziga tol ajal toimus. Ta käis kiriku heaks salajasel missioonil, kus ta arvas, et teda valmistatakse ette eriliseks heategevuslikuks projektiks - tegelikult lõpetas ta Tomi tüdruksõbra rollis.»

Remini sõnul valis kirik Nazanini spetsiaalselt välja, et ta Tomiga kolm kuud käiks pärast näitleja lahkuminekut Penelope Cruzist. Remini sõnul otsustas kirik ise Cruise'ile kallima välja valida ja teha seda vahendeid valimata.

Boniadit manipuleeriti oma toonast kallimat maha jätma, väites, et mees olevat üles tunnistanud «mitmed patud». Pärast seda pidi naine läbima totaalse muutumise, et Tomile vääriline kallim olla.

«Tema breketid eemaldati, juuksed värviti tumedamaks ja kiriku juht viis ta Beverly Hillsi väga kallile ostureisile, et talle uus garderoob osta,» ütles Remini. 

Nazanin elas Tomiga koos kolm kuud ja kirik sekkus suhtesse pidevalt, jagades isegi sääraseid soovitusi: «Proovi Tomiga agressiivsem olla ja pane talle käsi püksi, kui te kokku saate.»

Pärast mõnekuist koosolemist käskisid kirikutegelased Boniadil kolida teise luksushotelli. Cruise polnud lahkuminekuga väidetavalt üldse seotud ja kõiki asju ajas kirik.

Remini sõnul üritas Naz asjast sõbrale rääkida, kuid sõber reetis ta kirikule ja temast kirjutati üheksaleheküljeline raport.

«Naz pidi seejärel tegema neli kuud lihttöid, sealhulgas kraavi kaevama ja hambaharjaga avalikke tualette küürima. Lõpuks sai ta «ametikõrgendust» ja ta lubati Tampa tänavatel kirikuraamatuid müüa... Tal ei lubatud kellegagi rääkida, eriti saientoloogidega, kuna teda peeti reeturiks. Tal ei lubatud kuskile üksi minna, vaid teda pidi alati saatma kas kiriku turvamees või moraalitöötajad.»

Saientoloogid eitavad Remini väiteid: «Ta võiks oma eluga edasi minna selle asemel, et oma endist religiooni ja sõpru raha ja tähelepanu nimel kuritarvitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles