Video: okassiga oleks pitbull terjerid äärepealt tapnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitbull terjer okassea okastega
Pitbull terjer okassea okastega Foto: Youtube

Kanada koerad said omal nahal tunda, kui võimas võib olla okassiga.

Mahalo nimeline pitbull terjer mängis koos kaaslasega omaniku farmis Saskatchevanis Cravenis, kui nende teele sattus okassiga, edastab BBC.

Okassiga tundis, et koerad ohustavad teda ja ta ründas neid, jättes osa oma okastest koertesse.

Mahalo omaniku, 39-aastase sotsiaaltöötajana töötava Dennis Mazuri sõnul sai koer raskelt vigastada, kuna osa okassea okkaid ulatusid tal südamesse ja kopsudesse.

Ta viis koerad loomaarsti juurde, kes okkad eemaldas. Arsti sõnul ootab koeri ees pikk paranemisprotsess.

Mazuri sõnul võttis ta koerte ravimiseks end töölt mõneks ajaks vabaks.

«Veterinaari teatel sai Mahalo raskelt vigastada ja kui ta ei oleks tugevate lihastega pitbull, vaid mõni teine koeraliik, siis ta ei oleks elama jäänud,» teatas omaniku sõber Mike Gerrand, kes käivitas internetis koerte jaoks raviraha kogumise kampaania.  

Mazuri teine koer Nestah, kes samuti on pitbull terjer, sai vähem kannatada, kuid sellest hoolimata ulatuvad koerte raviarved tuhandete Kanada dollariteni.

Gerrand lisas, et loomaarst pidi tegutsema koertest okkaid välja võtte ettevaatlikult, et ta koeri rohkem ei kahjustaks. Osade okaste eemaldamiseks kulus mitu nädalat.

Koerte raviarve ulatub 10 000 Kanada dollarini ning heategevuslikus korras on seni annetatud 3000 Kanada dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles