Video: kuidas teha vaid šokolaadist ja veest kihilist mousse`i

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Blogi How To Cook That  austraallannast autor Ann Reardon pani Youtube´i oktoobrsi video, milles õpetab vaid kahest komponendist, šokolaadist ja veest magustoitu mousse`i tegema.

Reardon kasutab magustoidu tegemiseks keedetud ja jahutatud vett.

Mousse´i tegemiseks võib kasutada ükskõik millist šokolaadi. Reardoni eelistuseks oli kolm šokolaadi, tume, piima ja valge, kuna nende abil saab teha kihid.

Videos on näha, kuidas erinevad šokolaadid murtakse tükkideks ja pannakse kolme kaussi. Igasse kaussi lisatakse veerand tassitäit sooja vett. Anumad pannakse 30 sekundiks mikrolaineahju ning siis segatakse vesi sulanud šokolaadiga.

Kui segu ei ole piisavalt ühtlane, võib selle veel natukeseks mikrolaineahju panna ning siis uuesti segada.

Siis valada segud erinevatesse õhukindlalt suletavatesse kilekottidesse, panna need lauale ja vajutada lamedaks. Panna üheks tunniks külmkappi, kus need tahenevad.

Pärast seda lasta külmas olnud segu mikseriga segamini, lisada leiget vett ja mikserdada uuesti kuni sobiva konsistentsi saamiseni.

Siis valada erineva šokolaadid plastikkottidesse ja lasta nende abil esmalt üks kiht magustoiduanumasse ja panna natukeseks külmikusse. Ülejäänud šokolaadiga teha sama, kuni saadakse mitmekihiline magustoit.

Veel 30 minutit külmikus ja magustoit on serveerimiseks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles