Ekspertide sõnul võib kahe aastakümnega šokolaadi hind märgatavalt kerkida ning siis võib see maiustus olla sama kallis, kui praegu on kaaviar.
20 aasta pärast on šokolaad sama kallis kui kaaviar?
Kakao- ja šokolaaditööstust võib hakata mõjutama see, et Lääne-Aafrika farmerid on hakanud kakaotaimede kasvatamisest loobuma, kirjutab news.com.au.
Ghanas asuva looduskaitse uuringute nõukogu juhi John Mansoni arvates on 20 aasta pärast šokolaad üsna eksklusiivne maiustus.
«Šokolaadist saab nii kallis toode, et keskmine inimene ei saa seda endale enam lubada,» arvas Manson.
Farmerite sõnul on kakaotaimede kasvatamine üsna aega ja tööd nõudev ning selle tõttu on paljud sellest loobunud.
«Šokolaadi tarbimine kasvab kiiremini kui kakaoubade tootmine. Selle tõttu võib tulevikus tekkida tooraine põud, mis kergitab märkimisväärselt toote hinda,» lisas kakao uurimise keskuse juht Tony Lass.
Samuti ei toodeta kallimast toorainest enam odavaid ja väikseid šokolaadibatoone.
Tulevikus võidakse mingit odavat šokolaadilaadset maiustust valmistada suhkru ja palmiõli baasil, kuid asjatundjate arvates ei saa seda enam šokolaadiks nimetada.