«Top Geari» endine toimetaja: Jeremy Clarkson keeras meile ega tundnud kahetsust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Menusaate «Top Gear» endise toimetaja Richard Porteri sõnul keeras saatejuht Jeremy Clarkson oma ülbe ja vägivaldse käitumisega kogu produktsioonimeeskonnale ega tundnud juhtumi pärast kahetsust.

Porter lisas, et Clarkson ei austanud neid, kes teda igakülgselt abistasid ja viimaseks piisaks oli produtsent Oisin Tymoni näkku löömine, edastab Daily Mail.

«Meie meeskond tegi ületunde ja töötas hilisõhtutel, leidis kõik vajalikud vahendid ja autod saadete tegemiseks. Ükskord tahtis Clarkson isegi Kylie Minogue näoga kassi,» teatas Porter.

Endine toimetaja avaldas raamatu «And On That Bombshell: Inside the madness and genius of Top Gear», milles kirjeldab pärast võttepäeva lõppu toimunud vahejuhtumit Clarksoni ja produtsent Oisin Tymoni vahel.

«Kui meie tööka meeskonna tasuks oli hoop näkku, siis saime aru, et meie tööd ei austata. Clarkson keeras meile sõna otseses mõttes,» seisab raamatus.

Endise toimetaja teatel võis Clarkson pärast juhtunut vabandada, kuid see ei olnud tõeline vabandamine, vaid nii mokaotsast.

Porter jätkas, et tema silmis oleks vabandus olnud vastuvõetav, kui Clarkson oleks teda 13 aastataaidanud meeskonnaga silmitsi olnud ja siis vabandanud.

«Ta ei teinud seda. Ta lihtsat sõnas möödaminnes, et tunnistas BBC juhtkonnale eksimust ja tal on juhtunu pärast kahju,» jätkas Porter.

Endine toimetaja lisas, et teda häirib seni Clarksoni ülbus ja lapsik käitumine ning teda ei üllatunud, et Clarkson selliselt lõpetas.

«Mul  on tõsiselt kahju, et meie hea meeskonnatöö läks ühe hullu lapsiku ja arrogantse käitumise nahka,» teatas ekstoimetaja.

Pärast juhtumit käivitas «Top Geari» tootev BBC uurimise ja selle tagajärjel Clarksoniga lepingut ei pikendatud. Temaga jäid solidaarseks teised saatejuhid James May ja Richard Hammond, kes samuti ei jätkanud.

Clarksoni vallandamiseni viiv juhtum leidis aset Põhja-Yorkshire´is Hawesis Simonstone Hall hotellis, kus «Top Geari» meeskond võtete ajal ööbis.

Clarkson oli produtsendilt nõudnud võttepäeva lõpul sooja süüa, kuid sai vaid külma. Selle tõttu ta vihastas ja läks produtsendile kallale.

«Top Geari» endine kolmik töötab nüüd Amazonis uue autosaate kallal.

BBC alustab «Top Geariga» järgmise aasta kevadel ja uueks saatejuhiks on tuntud raadio- ja telenägu Chris Evans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles