Elu24 peopäevik: metsik Halloween

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yelloween Manna La Roosas.
Triin Tammert
Yelloween Manna La Roosas. Triin Tammert Foto: Erlend Štaub

Halloween ehk kõigi pühakute öö on hoolimata võõramaisest päritolust astunud vapralt kodumaise mardi- ja kadripäeva kõrvale ning Tallinn oli laupäeva öösel pöörastes kostüümides pidutsejaid täis.

Miskipärast juhtub kostüümipidudega nii mõnigi kord sedasi, et kui sinnani on veel paar nädalat aega, tundub mõte hirmus tore…. ja siis on äkki ootamatult peopäev käes.

Venitasin mõni päev enne Halloweeni minagi endale ühe poe proovikabiinis leopardikostüümi selga ja vahtisin siis itsitades lõpptulemust. Aga see ei tundunud ikka see, nii et jätsin ostmata ja laupäeval (pärast eelmise õhtu improviseeritud Vene pidu sõpradega) olin juba leppimas mõttega, et lähen kostümeerimata. Tõotades samas endale, et järgmine kord valmistun paremini, ausõna!

Foto: Erlend Štaub

Aga siis jäi mulle kapist näppu armas valge pitsiline kleit ja meenus, et kuskil on ka üks kunagi kingiks saadud võlukepp… ning voilá, haldjas oli peaaegu valmis!

Lill ka juustesse (selle peale hakkas mul muidugi peas mängima see laul, kus kästakse kindlasti kanda lilli juustes, kui lähed San Franciscosse, aga piirdusin sel õhtul siiski Tallinnaga) ja rohkesti sädelevat kuldset lauvärvi silmade ümber.

Viimasel hetkel kombineerisin kapis vedelenud kardinast endale veel tiivad ka ja see ajas mind terve õhtu naerma - polnudki varem oma kardinaga peol käinud. Aga ma polnud ainus, kes kardinaga peol oli, selgus ühe hilisema vestluse käigus!

Foto: Erlend Štaub

Alustasime Manna La Roosast, kus oli Veuve Clicqout Yelloweeni pidu.

Istusime algatuseks lauda, mille peale oli kirjutatud Pöial-Liisi, see tundus mu haldjakostüümi arvestades päris hea kokkusattumus. Võlusin tuttavatele oma võlukepiga kõike, mida nad soovisid, ja imetlesin efektseid kostüüme ja (näo)maalinguid, mida nägi Manna La Roosas väga palju. Vaata SIIT!

Foto: Erlend Štaub

Muusikalisi külmavärinaid tekitasid vampiirid idast ja läänest: dj Laurel Minskist, dj Rhythm Doctor Londonist ning hiljem teisel korrusel restoranis Tai Boh ka R2 Jazzitupi boss dj Erkin Antov.

Foto: Erlend Štaub

Õhtu algul oli seal Tanel Padari sünnipäevapidu, vt kindlasti ka Anu Saagimi ja Taneli ilusat musipilti õnnitlemise hetkest SIIT!

Foto: Tiit Mõtus

Seal peol oli päris mitu inimest, kes meenutasid kerge nostalgiaga aastatagust pidu sealsamas, kui dj-pult oli kohe ukse juures esimeses saalis ja hull möll käis, sel aastal oli vähemalt peo esimene pool rahulikum, aga tantsutiirud said saali kõige kitsamas kohas tehtud sellest hoolimata.

Hiljem jalutasime läbi Butterfly Lounge’ist, seal valis muusikat dj Widenski. See on väga kena, et need kaks kohta niimoodi sõbralikult kõrvuti asuvad, sinna moodustub nagu Karja tänava omast natuke viisakam Bermuda kolmnurk, kus saab lühikese aja jooksul väikesel maa-alal mitmel peol osaleda.

Vabankis toimus Halloween Burlesque Special, pärast vihtusime veel seal vaheldumisi kolme erineva muusikaga saalis tantsu, mina ikka haldjatiibade lehvides, nii et tundsin end lõpuni nagu kuskil lõbusas muinasjutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles