Galerii: popkunstnik Kiwa performance «Uue raamatu sünd»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimus Eesti Rahvusraamatukogu fuajees popkunstnik Kiwa performance «Uue raamatu sünd», kus esitleti kollaažraamatut «Kaotad mille leiad / Leiad mille kaotad».

Raamat on koostatud ja kujundatud raamatukogu hoidlatest leitud unustatud materjalide põhjal. Raamatus on umbes poolsada lehekülge ja sellest valmistatakse sada unikaalset eksemplari.

«Raamatu on koostanud hüpnoosi seisundisse viidud kaksikud. See raamat on ise üks väike masin, konstruktiivne, ent ikkagi avatud vorm,» tutvustas kunstnik. «Hoolimata rangest temaatilisest raamistikust viitab see raamat mitmele heterogeensele ja paralleelsele tingimusele, kus  tekstid, arhiivimaterjalid, leidainestik ja pildiline-tekstiline montaažis üksteisega vahelduvad.»

Kiwa sõnul oli eesmärk rõhutada erineva kiirusega lugemist, erinevaid tulipunkte, ootamatuid tähtkujusid ja uusi kihistusi. 

«Ühtse perspektiivi asemel viidatakse, et polüseemilise silmapiiri ühel tasemel - eristatavate, struktuursete, materiaalsete ja poliitiliste arutelude ja seadmete vahel - võib sattuda dünaamilise tõlgendamise ruumi,» seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles